Нова тв До някаква степен всеки шофьор е разсеян. Това е

...
Нова тв
До някаква степен всеки шофьор е разсеян. Това е
Коментари Харесай

Бившият шеф на Пътна полиция: Всеки смята, че управлението на автомобил е елементарно

Нова тв " До някаква степен всеки водач е заплеснат. Това е по този начин, тъй като всеки счита, че ръководството на автомобила е обикновено и той може да кара, само че това му разрешава да се разсейва с пасажерите, радиото или околната среда ". Това съобщи за " Събуди се " по Нова тв някогашният началник на " Пътна полиция " Алекси Стратиев и прикани водачите да съблюдават разпоредбите на Закона за придвижване по пътищата.

" Никой не образова водачите по какъв начин да карат при дъжд на автомагистрала, което при една дребна неточност, имайки поради високата скорост, би довела до сериозен случай ", казва още Стратиев.

Изказването му бе във връзка основания Индекс за безвредно шофиране, който ще прави оценка държанието и реакциите на водачите зад кормилото при рутинни и в сериозни обстановки. Става въпрос за проучване, което е представително за българските водачи. През последните години статистиката демонстрира, че шофирането не е толкоз безвредно, колкото би трябвало да бъде. Затова един от огромните застрахователни брокери у нас взема решение да направи показател за безвредно шофиране. С него ще се ревизира и къде бъркат самите водачи, тъй като, за жалост, у нас причина за злополуките стават самите водачи. В проучването са обхванати всички водачи на възраст от 17 до 75 години. То е извършено в 72 обитаеми места на територията на Република България измежду 1000 души - дейни водачи (с годишен пробег над 2000 км). 36% от интервюираните споделят, че несъзнателно схващат, че карат с по-висока скорост от позволената. Проучването демонстрира също, че всеки четвърти от водачите не може да планува своя маршрут, което е една от аргументите за огромните тапи.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР