Нова централа на GE в Ирландия ще работи за софтуерния

...
Нова централа на GE в Ирландия ще работи за софтуерния
Коментари Харесай

Microsoft изкупи вятърна електроенергия за 15 години

Нова централа на GE в Ирландия ще работи за софтуерния колос

37-мегаватова вятърна електростанция на General Electric ще зарежда центрове за данни на Microsoft в Ирландия

Microsoft подписа дълготрайна договорка с General Electric (GE), по силата на която изкупува цялата електрическа енергия от вятърната централа Tullahennel за 15 години напред.

Tullahennel е нова, 37-мегаватова вятърна електростанция на General Electric, ситуирана в Ирландия. С силата от нея Microsoft ще зарежда своите центрове за данни, оповестиха от компанията.

Обявеното през днешния ден партньорство сред Microsoft и General Electric в действителност е по-широко. Двете компании ще организират взаимно проучвания в областта на технологиите за предпазване на сила. Всяка турбина на електростанцията Tullahennel ще има вградена батерия.
още по тематиката
Специалисти на Microsoft и General Electric ще изследват като сходно решение може да се употребява за предпазване на непотребната сила и по-нататъшното й подаване в мрежата. Подобно решение ще обезпечи по-стабилна изходна мощ и ще изглади пиковете и спадовете, породени от промени във времето.

Ирландия е главно място за дейта центровете на Microsoft в Северна Европа. Миналата година компанията получи позволение да построи още четири центъра за данни в страната.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР