Нова терапия може да спре развитието на рака при пациенти,

...
Нова терапия може да спре развитието на рака при пациенти,
Коментари Харесай

Нова терапия дава надежда на пациенти с рак -

Нова терапия може да спре развиването на рака при пациенти, които не реагират на имунолечение, откриха английски лекари, представени от електронното издание на " Гардиън ".

При имунотерапията се употребява имунната система на пациента за умъртвяване на раковите кафези и тя може да помогне на пациенти, при които други разновидности на лекуване като интервенция, радиотерапия или химиотерапия не дават резултат. Тя обаче не оказва помощ на всички пациенти и някои тумори не се повлияват от нея.

Онколози във Англия са открили, че комбинираното деяние на имунотерапия с пробното лекарство гуадецитабин може да промени устойчивостта на тумора към имунотерапия. Пациенти, за които се очаквало да починат след изтощително и дълготрайно лекуване по разнообразни способи, са удължили доста живота си, открили онколозите.

Комбинацията от имунотерапевтичния препарат пембролизумаб и гуадецитабин - ново потомство ДНК хипометилиращ сътрудник, е спряла развиването на раковите кафези при повече от една трета от пациентите в първа фаза на клинични тествания. Резултатите са оповестени в профилираното издание " Джърнъл ъф имунотерапи ъф кенсър ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Новата композиция може да се трансформира в ефикасно ново оръжие против няколко типа рак, споделиха специалисти от английския Институт за проучване на рака и фондация Роял Марсдън Ен Ейч Ес.

В изследването са взели участие 34 пациенти с рак на бели дробове, на гърдата, на простата и на дебелото черво.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР