Нова тенденция стана вирусна в TikTok - скачане от лодка

...
Нова тенденция стана вирусна в TikTok - скачане от лодка
Коментари Харесай

Опасна тенденция в TikTok! Предупреждават, че четирима вече са си счупили вратовете

Нова наклонност стана вирусна в TikTok - скачане от лодка на скорост. То към този момент е лишило живота на четирима души. За заплахата съобщи на 9 юли Mirror.

През февруари в щата Алабама се случи покруса. Мъж реши да повтори номера от видео в интернет и скочи от лодка, до момента в който разпускал със фамилията си. Той загина пред личните си деца.

Властите в Съединени американски щати предизвестяват хората да не вземат участие в известно „ предизвикателство “, което до момента е умъртвило минимум четирима души. Служителите на реда приканват да не се застрашавате, повтаряйки скоковете с лодка, следени в TikTok.

„ През последните шест месеца тази наклонност докара до това, че доста хора си счупиха вратовете, когато се блъснаха във вода с висока скорост и се удавиха “, предизвестиха управляващите.

Капитанът от избавителна работа Джим Денис сподели, че минимум четири удавяния през последните шест месеца можеха да бъдат елементарно избегнати. Жертвите, сподели той, са снимали видео за обществените мрежи.

" Търсенето на #boatjumping в известна платформа извежда голям брой видеоклипове на хора, скачащи от скоростни лодки. Въпреки че наклонността съществува от няколко години, тя стана рисково известна от началото на 2023 година ", изясни медия.
Skakanje s broda????

Капитан Денис означи, че гибелта на жертвите на наклонността настава незабавно. Той допусна, че желанието да се „ похвалиш на другари “ в обществените мрежи води до трагични последствия.

Спасителят изясни, че скок във водата от лодка на скорост може да се съпостави със скок в бетон. Според него човек елементарно може да почине или да остане неподвижен за цялостен живот заради обстоятелството, че главата и шията му са незащитени.

Американските правоприлагащи органи подчертаха, че хвалбата в мрежата не коства колкото живота. В същото време публицисти осведомиха, че потребителите на TikTok в платформата към този момент виждат предизвестието. Някои от видеоклиповете, озаглавени #boatjumping, към този момент съдържат спомагателен надпис за вероятното пострадване заради повторението на сниманата каскада.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР