Нова структура и актуализиране на дейностите на НСО и персонални

...
Нова структура и актуализиране на дейностите на НСО и персонални
Коментари Харесай

Ген. Владимиров: И шефът на КПКОНПИ не трябва да се пази от НСО |

" Нова конструкция и актуализиране на дейностите на НСО и лични помени вървят последователно и без разтърсвания ". Това заяви в изявление за БНР ген. Димитър Владимиров, някогашен шеф на Националната работа за защита (НСО).

Ген. Владимиров разяснява препоръчаните от " Изправи се БГ! Ние идваме! " промени в Закона за НСО.

" Има логичност транспортното обезпечаване от НСО на кмета на София да се трансферира на общината. Възниква и въпрос, който те не го засягат в предложенията, ръководителят на КПКОНПИ също да не се охранява от НСО. Има един циничен текст в закона, който третира обезпечаване на лица, свързани с националната сигурност. Това е един паразитен текст, който даде опция един някогашен народен представител да бъде охраняван повече от 10 години ", сподели той.

По думите му този текст би трябвало да изчезне от Закона за НСО.

" Не единствено транспортното обезпечаване на кмета на София да мине към съответната институция, а и на шестте заместник-председатели на Народното събрание би трябвало да се обезпечава превоз от Народно събрание, тъй като имат бюджет, гараж и благоприятни условия. Трябва да се намерения и за конституционните съдии, които са хора с висок сан, а съставляват доста дребен разход за обезпечаване на превоз от НСО, а в случай че се търсят други благоприятни условия, това ще коства доста по-скъпо на данъкоплатците и страната. Моето мнение е, че конституционните съдии би трябвало да останат на транспортно обезпечаване от НСО ", съобщи още някогашният шеф на НСО.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР