Нова страница отваря колумбийската певица Шакира, която се сблъска със

...
Нова страница отваря колумбийската певица Шакира, която се сблъска със
Коментари Харесай

Шакира отвори нова страница в живота си и обяви: Жените вече не плачат

Нова страница отваря колумбийската певица Шакира, която се сблъска със съществени проблеми в последните съвсем две години - през 2022 година се раздели с дългогодишния си другар и татко на двете й деца Жерар Пике, а малко по-късно беше изправена пред испански съд за укриване на налози. 

Първата стъпка изпълнителката направи с албума Las Mujeres Ya No Llora ( " Жените към този момент не плачат " ), появил се на пазара в края на месец март. Той е първият, който Шакира издава от седем години насам и дванадесети от началото на музикалната й кариера, почнала през 90-те години на предишния век. През 2017 година излезе El Dorado и от този момент певицата пусна няколко сингъла, само че не и албум. Причината за това бил Пике, както изясни тя в предаването " Вечерното шоу на Джими Фалън " по телевизия Ен Би Си. 

" Издавах музика тук и там, само че мисля, че ми беше доста мъчно да основа нещо изцяло ", описа колумбийската суперзвезда. " Нямах време. И това беше факторът брачен партньор ". Двамата с Жерар Пике публично нямат брак, само че 11 години съжителстваха на фамилни начала. Млада испанка обаче постави завършек на фамилната идилия, откакто съумя да прелъсти някогашния състезател на футболния тим " Барселона ". Засега връзката на 37-годишния Пике и новата му обичана - Клара Марти, която е на 25 години, продължава.  Медии спекулират, че и Шакира към този момент не е сама, само че публично удостоверение за нова връзка на певицата няма. Тя признава, че е разчитала на поддръжка от фамилията и приятелите си, преминавайки през сложния интервал.

" През последните няколко години претърпях толкоз доста, че трябваше безусловно да събера частите от себе си и да ги сглобя отново… Мисля, че музиката беше лепилото ", споделя 47-годишната певица в изявление за Асошиейтед прес. Шакира твърди, че в новия албум е съумяла да трансформира болката си в изкуство.

" Докато пишех всяка ария, се възраждах. Докато пеех, сълзите ми се превръщаха в диаманти, а уязвимостта ми - в действие ", споделя изпълнителката във връзка албума Las Mujeres Ya No Llora. Той съдържа 16 песни - осем напълно нови и един ремикс, както и седем, добре познати на феновете й и спечелили награди. Сред тях са миналогодишният шлагер Bzrp Music Sessions, Vol. 53, в който се изявява и аржентинският диджей Бизарап, TQG с присъединяване на Карол Джи, Te Felicito с Рау Алехандро. 

За Bzrp Music Sessions, Vol. 53 Шакира завоюва две награди " Грами " за латино музика в края на 2023 година, а за TQG - едно от грамофончетата. Хитът й с Бизарап - Music Sessions, Vol. 53, също по този начин счупи 14 международни достижения, включени в Книгата на Гинес. 

Шакира споделя, че в новия албум има огромно многообразие на стилове - поп,  афробийт, реге, мексикански районни песни, даже рок. " Но има и обща нишка. И тя се основава на същински, достоверни житейски прекарвания,  … на интензивните страсти и усеща, с които ми се наложи да се оправя през последните няколко години ", добавя тя. 

Поне три от песните в Las Mujeres Ya No Llora са отдадени на раздялата й с Пике - Bzrp Music Sessions, Vol. 53, Te felicito, Monotonia, само че те са към този момент да познати на публиката. Единственият нов сингъл в албума, обвързван с рухналата й връзка с футболиста, е Última. 

След фамилния раздор, Шакира напусна Испания дружно с децата, като се откри в Маями, щата Флорида. Испанските управляващи обаче я изправиха пред съд по обвинявания в укриване на налози. Певицата заплати съвсем 14 милиона евро, откакто се призна за отговорна по две правосъдни процедури. Това е дребна част от налозите, които колумбийката се оказа принудена да внесе в испанската хазна.

С новия албум Шакира затваря испанската страница от предишното си, оставила много горчив усет, и насочва взор към бъдещето с посланието " Жените към този момент не плачат ". Повечето от новите песни не носят мощна прочувствена болежка, отбелязва " Паис ". Препратките не са към Пике, а към една нова Шакира, която е занимателна, гледа към бъдещето, сътрудничи си с другари и опитва нови звуци и текстове, написа изданието.

Например сингълът Nassau е отдаден на нова обич и желанието човек да се изгуби  " на остров без сигнал ". Шакира прозира също в Tiempo Sin Verte Cómo, Dónde y Cuándo, Puntería, която е в дует с Карди Би и други, добавя Българска телеграфна агенция.

" Жените сме мултифункционални по природа. Можем да вършим всичко. Можем в действителност да оцеляваме във войни и да възвръщаме градове след разрушаването им… Ние, дамите, крием страстите си пред децата и просто демонстрираме положително образование, одобряваме всичко, само че в този момент е друго. Мисля, че като дами в този момент ние решаваме по кое време да плачем, по кое време да не плачем и по какъв начин, в случай че въпреки всичко решим да роним сълзи ", споделя Шакира пред Асошиейтед прес.

Певицата означи излизането на Las Mujeres Ya No Llora с неочакван безвъзмезден концерт  в Ню Йорк, като пя пред събралите се повече от 40 000 души на " Таймс скуеър ". 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР