Нова Сребреница. Украинският град Буча беше в ръцете на руски

...
Нова Сребреница. Украинският град Буча беше в ръцете на руски
Коментари Харесай

Буча - новата Сребреница

" Нова Сребреница. Украинският град Буча беше в ръцете на съветски животни в продължение на няколко седмици ".

Това се споделя в известие на украинското министерство на защитата, оповестено на формалната му страница в туитър, съобщи " Гордон ". В него още се загатва, че телата на локални поданици, убити от руснаците – някои със вързани ръце зад тила – са " разпръснати по улиците на града ". И за доказателство е показано видео.

New Srebrenica. The Ukrainian city of Bucha was in the hands of animals for several weeks. *Local civillians were being executed arbitrarily*, some with hands tied behind their backs, their bodies scattered in the streets of the city.
— Defence of Ukraine (@DefenceU)

По данни на локалните управляващи към вечерта на 2 април, към 280 от починалите поданици са открити заровени в всеобщи гробове.

Журналисти на Агенция Франс Прес са забелязали единствено на една от улиците на Буча минимум 20 натрупа в цивилни облекла. Според кмета на града тези хора са били убити.

Както разказва организацията, телата са лежали на тротоара, в профил на пътя, по средата на пътя - едно в двора на разрушената къща.

" Отворен украински паспорт лежеше на земята до мъж, чиито ръце бяха вързани зад тила му с парче бял плат. Други двама души имаха бял плат, вързан към предмишниците си ", се споделя в репортажа на Агенция Франс Прес.

Центърът за стратегически връзки и осведомителна сигурност разгласява фотоси с трупове от Буча, Ирпен и Мотижин, в това число полуголи тела, едното от които със следи от изтезания.

По думите на журналиста Дмитрий Комаров, в Буча са сложени голям брой мини, в това число и на детски площадки.

" Какво да кажа? Карахме – видяхме необикновен брой, голям брой починали цивилни по пътищата. Млади, остарели... Вижда се, че хората са карали колела, забочнала е бомбардировката и са останали вечно на улиците на родния им град. Много тела ", сподели той.

Комаров добави, че на 2 април в града са почнали да влизат полицейски и специфични елементи, които проверявали града. Последвали ги сапьори, които ще го разминират. Също на 2 април в града стартира да се доставя филантропична помощ.

" Нашите нямат какво да ядат. Няма да повярвате, хората плачат при типа на хляба, един месец не са виждали самун ", сподели той.

Комаров добави още, че е видял телата на млади мъже със вързани ръце и простреляни в главите.

" Съвпада с това, което ми споделиха - че мъжкото население, попадащо в годините сред 18 и 60, е било изтребено, всички здрави младежи просто са разстреляни ", сподели журналистът, без да посочи от кого го е чул.

Подобна информация цитира доброволецът Антон Сененко, който взе участие в евакуацията на хора от региона на Киев.

" Буча... почтено казано, не знам какво да кажа за това. За това по какъв начин руснаците събраха момчетата от локалната защита, сложиха ги да легнат по лице, вързаха им ръцете и разстреляха всички? Или може би за това по какъв начин руснаците разстреляха съвсем цялата защита на локалното дружество, нахлуха в мазетата на локалните, в които се криеха и издевателстваха с тях? ", написа той.

Сененко изясни, че телата в града към момента лежат по улиците, защото Държавната работа за незабавни случаи със сапьорите към момента не са съумели да стигнат до там, " затънали в сходна работа в Ирпен ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР