Нова спецакция „Кмет” се проведе днес в Перник. Двама бивши

...
Нова спецакция „Кмет” се проведе днес в Перник. Двама бивши
Коментари Харесай

Нова спецакция „Кмет” - този път в Перник

Нова спецакция „ Кмет” се организира през днешния ден в Перник. Двама някогашни градоначалници – Илинка Никифорова и Иван Иванов , са упрекнати за длъжностни закононарушения.

Според прокуратурата те са източвали общината посредством подписване на неизгодни покупко-продажби с компании, наети да извозват боклука.

Перник осъмна под полицейска блокада. Разследващите блокираха общината и претърсиха компании и частни адреси.

„ Аз изобщо не знаех за тази инспекция от прокуратурата. Сутринта останах изумен... пристигнаха хората, претърсиха ми къщата и така”, разяснява Иван Иванов .

Разследването е поради договорка за транспортиране на боклука през 2014 година Според прокуратурата при инсценирана рецесия се наложило в чистенето на града изключително да се включи и втора компания, която получила близо 1,3 млн. лева от общинския бюджет. При това без документи и доклади за свършена работа.

„ Сметоизвозването в Перник се управлява импровизирано от предприемачи с необятен набор на активност. Управители на тези компании са разнообразни подставени лица и посредством тези компании през годините целеустремено, непрекъснато и методично е източвана община Перник”, сподели ръководителят на профилираната прокуратура Иван Гешев .

Феодор Феодоров – Федята е държал сметопочистващите компании в Пеарник, научи bTV. Неговият дом също е обискиран, само че самият той е без обвиняване.

За свободата на някогашните кметове е избрана сериозна парична гаранция – 30 хиляди лева за Илинка Никифорова и 150 хиляди лева за Иван Иванов.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР