Нова социална услуга Дневен център за пълнолетни лица с тежки

...
Нова социална услуга Дневен център за пълнолетни лица с тежки
Коментари Харесай

Отварят нов център за пълнолетни с тежки увреждания в Аспарухово

Нова обществена услуга „ Дневен център за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания “, с потенциал 30 места, ще стартира да работи от 1 април, оповестиха от дирекция „ Социални действия “ към Община Варна. Потребителите ще бъдат подпомагани от експерти, за обществено включване и предварителна защита на настаняването им в институции. Услугата ще се дава на адрес: гр. Варна, кв. „ Аспарухово “, ж.к. „ Дружба “, блок 11, ет.1 и блок 17, вх.Б, етаж 1. Документи ще се одобряват след 1 април 2022 година в дирекция „ Социално подкрепяне “, откъдето ще бъде осъществено и насочването на потребителите.  

В рамките на профилираната услуга ще се дава комплекс от действия за пълнолетни лица с тежки множествени увреждания, свързани със облекчаване на ежедневни, здравни, обучителни и рехабилитационни потребности, образуване на свободно време и персонални контакти, обезпечаване на храна и превоз.

Новата облага е продължение на приключващия план „ Център за поддръжка на лица с увреждания, в това число с тежки множествени увреждания “ на Община Варна, който е със период на осъществяване до 31 март 2022 година  Със средства по оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година, в границите на интервала на осъществяване на плана са ремонтирани, обзаведени и оборудвани пространствата за даване на услугите, закупен е профилиран микробус с платформа за хора с увреждания и са предоставяни обществени и здравни услуги на лица с увреждания в продължение на 16 месеца.

За периода на даване на услугите по плана от 1 декември 2020 година до 31 март 2022 година, дневна грижа, почасови и мобилни услуги са получили 91 пълнолетни лица с увреждания, като част от потребителите ще продължат да употребяват услугите на новия дневен център. Обща стойност на плана е в размер на 999 957.80 лв., от които: 849 964.13 лв. – финансиране от Европейски Съюз посредством Европейския обществен фонд и 149 993.67 лв. – национално съфинансиране.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР