Нова сноуборд зона бе открита пред уикенда на Витоша. В

...
Нова сноуборд зона бе открита пред уикенда на Витоша. В
Коментари Харесай

Откриха нова сноуборд зона на Витоша

Нова сноуборд зона бе открита пред уикенда на Витоша. В местността Меча поляна край хижа " Алеко " с богата стратегия от забавни събития и надпревари бе даден стартът на „ Витоша сноупарк “.
 Столична община
Специално обособения терен за ски и сноуборд в свободен жанр включва общо 7 уреда - рейлове, тръби и боксове, разпределени в две линии – една по-лесна и една за по-напредналите, оповестиха от Столична община.

Паркът ще работи всеки ден от 10:00 до 15:00 часа до края на сезона според от метеорологичните условия. Ползвателите му могат да се възползват от обособена карта единствено за зоната на Меча поляна и обслужващото парка оборудване на цена от 20 лв. за през целия ден.

Плановете са паркът да продължи да се развива и да стане традиция през идващите години. Междувременно в горната част на писта " Витошко лале 1 " с край още веднъж на Меча поляна се състоя надпреварата по сноуборд крос „ Купа Блейд “, с главен уредник българската звезда в дисциплината Александра Жекова.
 Столична община
В надпреварата се включиха клубове и състезатели от цяла България, а посетителите на Витоша можеха да следят атрактивната конкуренция непосредствено возейки се на лифта.

Силният снеговалеж, мъглата и вятърът не бяха спънка за тренировките и стартовете на въодушевените сноубордисти. Очаквано златото в бордъркроса при дамите сграбчи Александра Жекова от " Блейд ", а при мъжете най-бърз бе Валeнтин Миладинов от " Бордрайдър ".

Призьорите в обособените възрастови групи получиха доста награди. Покрай надпреварите на най-хубавите, се състоя още едно забавно събитие за най-малките – новаторско сноуборд образование в особено самостоятелен Burton Riglet Park за първи път на Витоша.
 Столична община
Риглет системата за образование е една от най-популярните и разрастващи се през последните години в международен мащаб и дава опция за първи стъпки в сноуборда от напълно нежна детска възраст – належащо е детето да може да върви устойчиво и към този момент е готово за занимания в парка.

Зоната включва разнородни уреди и детайли, по които малчуганите развиват уменията си за баланс и двигателната си просвета. Преминавайки през особено завършени бабуни и виражи, децата посредством игри и занимания научават значими похвати за карането на сноуборд и изобщо за зимните спортове.

Прогнозата е за нови снеговалежи през цялата седмица, така че грабвайте ските и бордовете - планината ви чака в новия " Витоша сноупарк "  край хижа " Алеко ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР