Нова система за оценка на здравните услуги. Ще можем да

...
Нова система за оценка на здравните услуги. Ще можем да
Коментари Харесай

НЗОК пуска мобилно приложение

Нова система за оценка на здравните услуги. Ще можем да кажем на здравната каса какъв брой сме удовлетворени от лекари, аптекари и лечебни заведения с емотикони. Формата за противоположна връзка е част от новото мобилно приложение на касата, оповестява Българска национална телевизия.

В мобилното приложение на здравната каса можем да оценим анонимно услугата, която сме получили.

Гергана Ненчовска - шеф " Информационни технологии ", НЗОК: Улеснили сме го, като сме поставили разнообразни прочувствени човечета. Анонимна е анкетата. Попълва се единствено типа здравна помощ, градът и датата на прегледа.

Здравната каса ще обобщава резултатите от оценките всеки месец.

Д-р Иван Маджаров - ръководител на БЛС: Даване на оценки през приложение не може да бъдат критерии за оценка на работата на лечебно заведение.

Проф. Петко Салчев - шеф на НЗОК: Типичното клинично лекуване не можем да оценим с това, само че можем да забележим в избран район или град, къде има проблем изявен от страна на пациентите.

Пенка Георгиева - пациентски организации: Това е една първа стъпка на НЗОК за практикуване на пациентски надзор.

Вече 14 години преди да бъдат изписани пациентите на болница " Света Екатерина " попълнят анонимна анкета.

Проф. Генчо Начев - шеф на УМБАЛ " Св. Екатерина ": От кое са по-недоволни, от кое са най-доволни и така нататък и тъй наречените Но това не е качество на работата. Качеството би трябвало да се следи по избрани параметри, каквито го има в целия свят.

Идеи за въвеждане на такава система се разискват. Има предложение и за бонус-малус в лечебните заведения.

Проф. Петко Салчев - шеф на НЗОК: Тези, които дават качество да получават по-голяма сума - да бъдат подтиквани. А тези които не дават качество да бъдат по някакъв метод глобени.

Дебатите по тематиката занапред предстоят. Над 700 сигнала за неприятно качество на здравните услуги е ревизирал медицинският контрол през предходната година.

Росен Иванов - шеф на ИА " Медицински контрол ": Най-често не в цялостна степен и не на време осъществени медицински проучвания. Неполучено в цялостен размер или в сходство с условията на закона осведомено единодушие. То или е официално, или изобщо го няма.

До понеделник мобилното приложение на здравната каса работи в тестов режим.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук . Потребителско име*: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР