Нова схема за източване на пари от банковите сметки директно

...
Нова схема за източване на пари от банковите сметки директно
Коментари Харесай

 Източват банковите сметки за минути през 3 приложения 


Нова скица за източване на пари от банковите сметки непосредствено през няколко приложения, засякоха в Съединени американски щати.

Ако употребявате приложения за мобилни разплащания като Zelle, Venmo и Cash App, би трябвало да се тревожите за скица, употребена от нарушители за източване на пари от банковата ви сметка, написа hicomm. bg.


Неоторизираните консуматори могат да получат достъп до отключено устройство и да го употребяват за осъществяване на покупки с приложенията за мобилни заплащания, като употребяват финансовите данни от тях за разкриване на нови сметки.

Това накара прокурора на Манхатън Алвин Браг-младши да изпрати писма, окачествени от Newsweek като " язвителни ", до изпълнителните шефове на трите гореспоменати компании за мобилни приложения за разплащане с искане фирмите да подхващат незабавни дейности за отбрана на потребителите.

Тъй като някои консуматори на тези приложения изпитват финансови усложнения след потреблението на приложенията за мобилни разплащания, Браг младши съобщи: " Вече не самият смарт телефон е най-печелившата цел за измамниците и крадците, а финансовите приложения, които се съдържат в него. Хиляди или даже десетки хиляди могат да бъдат източени от финансови сметки за няколко секунди единствено с няколко докосвания. Без спомагателни отбрани финансовата и физическата сигурност на клиентите е изложена на риск. "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР