Нова схема за изнудване на собственици на автомобили набира размах

...
Нова схема за изнудване на собственици на автомобили набира размах
Коментари Харесай

Нов вид автомобилен рекет от Украйна

Нова скица за изнудване на притежатели на коли набира обсег в Украйна. Жертвите получават закани в писмен тип, а с цел да потвърдят сериозността на желанията си, рекетьорите дупчат гумите на колите с искане да им бъдат преведени пари по банкова сметка.



"Срязаната гума е единствено първо предизвестие. На 29 години съм, преди половин година се завърнах от АТО (Антитерористичната интервенция, както украинците назовават гражданската война в Донбас) и по тази причина не мога да си намеря естествена работа. Жената ме напусна, нямам пари. Съден съм условно за кражба ", гласи посланието.



"Имам цялата информация за колата ти, знам и къде живееш. Мога да надера цялата ти кола, да изпочупя стъклата или да я подпаля - нямам какво да изгубвам. И да я крие, и да не я криеш, рано или късно ще я намеря. Имаш 2 дни да преведеш 500 гривни (малко над €15) на сметка... в "Приват 24 " (украинска интернет банка). Като съображение за заплащането уточни регистрационния номер на колата си и по-късно можеш да бъдеш спокоен, че няма да ѝ сторя нищо ".



"Вие ме докарахте до тук, аз също желая да пребивавам. Няма смисъл да се обръщаш към полицията, никой няма да ти помогне. Ремонтът няма да ти коства на ниска цена. Ако изобщо е вероятен. Утре ще ти оставя още няколко драскотини, с цел да не се съмняваш в думите ми ", приключва посланието.







Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР