Нова серия затягане на финансовите и икономически санкции над Русия. Всички

...
Нова серия затягане на финансовите и икономически санкции над Русия.
Всички
Коментари Харесай

ЕС праща оръжие на Киев и ще затвори небето си за руските авиокомпании

Нова серия стягане на финансовите и стопански наказания над Русия.

Всички съветски банки , които към този момент попаднаха под глобите на интернационалната общественост ще бъдат изключени от системата за заплащания SWIFT . При нужда ще бъдат добавени и още в листата, заяви РИА " Новости ", като се базира на немската пресслужба.

Преговорите сред западните страни завършиха вечерта в събота.

Литва към този момент прикани за неотложно изключване на Русия от Суифт, напомня ДПА. Това на процедура би отрязало съветските банки от световната финансова система. Първоначално предлагането беше отхвърлено от няколко европейски страни, в това число Германия.

Германия поддържа налагането на ориентирани и функционални ограничавания на Русия при потребление на интернационалната система за разплащания Суифт, обявиха обаче довечера немските министри на външните работи и стопанската система Аналена Бербок и Роберт Хабек, представени от Ройтерс.

" Работим допустимо най-бързо по ограничението на съпътстващите вреди от отделянето от Суифт по подобен метод, че те да обиден верните хора. Това, от което се нуждаем, е ориентирано и функционално ограничение на Суифт ", се споделя в взаимното изказване на двамата министри.

Европейският съюз ще закрие въздушното си пространство за съветски самолетни компании , гласи неофициална информация на публицист от берлинското бюро на ARD, представен от РИА " Новости ". Тази вечер към страните, което към този момент го направиха, се причислиха Швеция и Финландия. По-рано небето си затвориха България, Румъния, Словения, Полша, Чехия, Литва, Латвия и Естония, както и Англия - за частни полети.

Междувременно външните министри на Европейски Съюз се събират за четвърти път тази седмица изключително в неделя, 27 февруари, с цел да решат с каква военна помощ ще подкрепят Украйна.

" Свиквам съвещанието на следващия ден вечер за одобрение на последващи ограничения в поддръжка на Украйна против съветската експанзия ", заяви Жозеп Борел.

Съветът на Европейски Съюз ще заседава онлайн, се показва в известие на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел в Туитър. Борел прибавя, че ще предложи обезпечаване на незабавна помощ за украинските въоръжени сили в героичната им борба. Стана ясно, че Франция ще усили доставките за войската на Украйна, а Белгия ще подсигури автоматизирани пушки и гориво. Германия готви да даде на украинците 400 гранатомета.

НАТО ще продължи да дава оръжие на Украйна , включително системи Противовъздушна отбрана, съобщи и генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Съединени американски щати и Албания пък желаеха също в неделя да се събере изключително Съветът за сигурност на Организация на обединените нации по украинския въпрос.

По-рано представителят на външния министър на Русия Мария Захарова съобщи, че западните страни в действителност са станали съучастници в осемгодишния геноцид над жителите на Донецк и Луганск.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР