Нова сделка на Бианор Холдинг разширява портфолиото и клиентската база

...
Нова сделка на Бианор Холдинг разширява портфолиото и клиентската база
Коментари Харесай

Бианор Холдинг придоби четвърта компания тази година


Нова договорка на Бианор Холдинг уголемява портфолиото и потребителската база на компанията
(снимка: CC0 Public Domain)

Бианор Холдинг ” АД закупи 100% от българската софтуерна компания „ Булбера ” ЕООД. Стойността на договорката, която е четвърта за холдинга от началото на 2023 година, не беше оповестена .

Булбера създава профилирани софтуерни решения в областта на телекомуникациите, опазването на здравето и електронната търговия. Компанията има сериозен опит и в решенията за ръководство и разбор на огромни осведомителни масиви и поддръжка на центрове за предпазване и обработка на данни. Нейни клиенти са Telenor, Nokia, L’Oréal, Takeaway.com и други
още по темата
След договорката екипът на Булбера ще се причисли към този на дъщерното сдружение ITIDO, според тактиката на Бианор да търси синергия сред обособените сдружения и техните екипи. Булбера има екипи в Стара Загора и Велико Търново.

Основателят и шеф на Булбера, Стефан Господинов, ще се включи интензивно в ръководството на инженерните екипи на ITIDO на позицията вицепрезидент, „ Разработка на програмен продукт ”. До 2008 година той е бил част от екипа на Бианор Сървисиз.

„ Присъединяването към Бианор Холдинг и в частност към екипа на ITIDO ще донесе доста позитиви и на двете страни. Ние се включваме с екип от потвърдили се експерти и съществено портфолио от клиенти и осъществени планове ”, разяснява Господинов.

Това е четвъртата договорка за придобиване, която Бианор Холдинг осъществя в границите на последните осем месеца, като част от тактиката на групата за допълнение на органичния напредък с консолидация на други сполучливи български софтуерни компании.

Сделката ще докара до в допълнение диверсифициране на потребителската база и локациите, в които групата наема експерти, и до разширение на компетенциите и портфолиото ѝ от  услуги.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР