Нова рокада върна Антоанета Пакова начело на Регионалното управление на

...
Нова рокада върна Антоанета Пакова начело на Регионалното управление на
Коментари Харесай

Обрат в РУО Пловдив - Антоанета Пакова се върна на шефския пост

Нова рокада върна Антоанета Пакова отпред на Регионалното ръководство на образованието в Пловдив.

Тя завоюва състезанието за поста през предишното лято след дисциплинарното уволняване на предходния шеф Иванка Киркова. В следствие обаче Киркова заведе дело и го завоюва на всички инстанции. На 28 април бе възобновена на поста и незабавно отново уволнена от 29 април, написа Марица.



" От тази дата на длъжността като в допълнение служебно правно отношение по реда на член 16 от Закона за държавния чиновник е назначена  Антоанета Кръстанова – старши специалист по публични науки, гражданско обучение и вяра, отдел „ Организационно-методическа активност и надзор “ в РУО – Пловдив. Разпоредбата на член 16 от ЗДСл дава опция органът по назначението еднократно да предложи на избран държавен чиновник, който дава отговор на минималните и характерните условия, планувани за незаетата служба, работа по вътрешно съвместителство за период до назначението на чиновник на незаетата служба, само че за не повече от 6 месеца ", изясняват от МОН.

На 9 май обаче Антоанета Кръстанова е подала в МОН заявление за преустановяване на спомагателното й служебно правно отношение за осъществяване на длъжността „ Началник на РУО “ преди приключване на нормативно избрания 6-месечен период.

" Изпълнението на длъжността „ Началник на РУО “ е от предпочитано значение, защото главните й функционалности са да възнамерява, провежда, координира, управлява и дава отговор за активността на районното ръководство на образованието, както и да подкрепя министъра на образованието и науката при провеждането на държавната политика в региона на образованието на територията на съответния район. Предвид това и идното образуване и осъществяване на наложителните държавни зрелостни изпити и националното външно оценяване на учениците в ІV, в VІІ и в Х клас през образователната 2021 – 2022 година, осъществяването на функционалностите на длъжността „ Началник на РУО “, РУО – Пловдив следва да бъде обезпечено - се споделя в позиция на МОН. - Със заповед на министъра на образованието и науката, считано от 10 май 2022 г.  Антоанета Пакова, шеф на отдел „ Административно-правно, финансово-стопанско и осведомително обслужване “ (АПФСИО) е краткотрайно преназначена по реда и изискванията на член 82а от ЗДСл от служба „ шеф на отдел “, отдел АПФСИО на служба „ Началник на РУО “, РУО – Пловдив, за което държавният чиновник е изразил документално единодушие с вх. № 94-2646/10.05.2022 година

Съгласно наредбата на 82а от ЗДСл с документално единодушие на държавния чиновник той може да бъде преназначен за период не по-дълъг от 4 години на друга служба в същата администрация, в случай че дава отговор на минималните и характерните условия за нейното заемане. Г-жа Антоанета Пакова дава отговор на изискванията за заемане на длъжността „ шеф на РУО “. На 19.08.2021 година същата е била назначена след извършен конкурс по реда на ЗДСл на посочената служба ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР