Нова революционна национална програма за развитие на българския баскетбол в

...
Нова революционна национална програма за развитие на българския баскетбол в
Коментари Харесай

БФБ вкарва революционна национална програма за развитие

Нова революционна национална стратегия за развиване на българския баскетбол в интервала 2020-2023 година ще стартира да ползва Българска федерация по баскетбол. Концепцията бе направена от „ Спортс Мениджмънт България “ по поръчка на БФБ и в средата на предходната седмица беше показана на членовете на Управителния съвет на баскетболната централа. През декември програмата би трябвало да бъде утвърдена и от Общото заседание на организацията.

Националната стратегия за развиване на българския баскетбол в идващите 4 години е фундаментален документ, който поставя основите за реализиране на невиждана до този миг промяна в българска спортна федерация. Тя съдържа подробен разбор на качеството на ръководство на федерацията, на финансовото положение и на административния й потенциал. В аналитичната си част документът преглежда също регулаторните документи, високото спортно майсторство, построяването на институционална еднаквост на БФБ и Национална баскетболна лига, както и потреблението на капацитета на интернационалните мачове и събития, проведени на територията на България.

„ Националната стратегия е написана на 45 страници, което е с 50% повече от тази на ММС. По създание е разграничена на 11 целта, които съдържат 39 ограничения. В ограниченията са включени 101 съответни дейности, които би трябвало да бъдат подхванати, с цел да се осъществя програмата сполучливо. Разработих и действен проект към програмата за идващите 4 години, който разрушава дейностите на стотици детайлни стъпки и дефинира виновните за тях лица “, изяснява Виктор Кирков, изпълнителен шеф на „ Спортс Мениджмънт България “.

Сред основните цели от програмата са прекосяването към електронно ръководство на процесите в БФБ, повишението на квалификацията на спортно-педагогическите фрагменти в системата на българския баскетбол, възстановяване ръководството на връзката с последователите и диверсификация на риска във връзка с финансирането на федерацията.

„ Според последните промени в Закона за физическото образование и спорта всяка една федерация, която желае да получи лиценз от Министерство на младежта и спорта (ММС), би трябвало да изготви такава стратегия. Чест прави на БФБ, че не направиха нещата проформа, както доста други федерации, а потърсиха партньорство с външен специалист “, добави още Виктор Кирков.

„ Бих желал да изразя задоволството си от доста професионално и отговорно направената от " Спортс Мениджмънт България “ ЕООД Национална стратегия за развиване на българския баскетбол 2020-2023., написа в писмо президентът на БФБ Георги Глушков. - Задълбоченият разбор на актуалното положение на баскетбола в България, направените рекомендации и препоръчаните ограничения за развиване и възстановяване на работата на БФ Баскетбол показват подготвеност и предпочитание фактически да се помогне на нашата организация. Няма подозрение, че при друга нужда от професионална помощ в региона на спортния мениджмънт ние още веднъж ще се обърнем към Вашите услуги, като също по този начин сме подготвени да ги препоръчаме на наши сътрудници. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР