Нова решителна седмица за бъдещето на Каталуния. Мадрид трябва да

...
Нова решителна седмица за бъдещето на Каталуния. Мадрид трябва да
Коментари Харесай

Нова решителна седмица за бъдещето на Каталуния

Нова решителна седмица за бъдещето на Каталуния. Мадрид би трябвало да гласоподава ограниченията за вдишване на надзор върху самостоятелната област, а каталунският парламент обмисля реакцията си. Регионалните управляващи към този момент предизвестиха, че няма да се подчинят на заповеди.

Поредният краен период за Каталуния изтече и беше сменен с нов. Каталунският парламент ще се събере в четвъртък, с цел да реши по какъв начин да реагира проекта на Мадрид да отнеме автономията на региона. А в петък се чака испанският Сенат да утвърди ограниченията.

„ Каталунският водач ще загуби всичките си пълномощия и ще спре да получава заплата, откакто Сенатът утвърди прекосяването на региона под директното ръководство на Мадрид. Регионалните управляващи може и да живеят в различен свят, само че политическата и правна действителност е, че те ще бъдат отстранен”, уточни Сорая Санес де Сантамария – вицепремиер на Испания.

Според проекта на Мадрид, е допустимо краткотрайно да бъде назначен един представител, който да ръководи региона. Засега каталунските управляващи изрично отхвърлят този проект.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР