Нова пробойна в корпуса на кораба Вера Су затруднява разтоварването

...
Нова пробойна в корпуса на кораба Вера Су затруднява разтоварването
Коментари Харесай

Нова пробойна в корпуса на кораба Вера Су затруднява разтоварването му

Нова пробойна в корпуса на кораба " Вера Су " затруднява разтоварването му. Тя е открита тази заран, откакто олекотяването на кораба дава опция за нов водолазен оглед. Авариен екип е влезнал да откри в кои пространства откъм кърмата водата навлиза най-вече.

Вижте и още във включването на Нивелина Няголова.

При умерено море рано тази заран продължи разтоварването на азотния тор. Всяка от трите баржи заставаше до десния ръб на кораба и при съблюдаване на всички ограничения за сигурност, прехвърлянето на товара ставаше за към 40 минути. Натоварената с емулсия баржа се изтегляше на буксир с влекач на 700 метра във вътрешността в морето, където се претоварваше на ферибота “Варна”. Така през днешния ден бяха трансферирана към 1000-1200 кубически метра от хамбара на " Вера Су ". Само половината обаче е действителен товар. Останалото е вода. Екипите обаче ще продъжат да работят на три смени, без спиране.

" Играем баржа за баржа, напасваме системата, всеки споделя какво е видя по време на негоите отговорности, мъчно е, само че ще работим до момента в който се скапе времето”, съобщи кап. Венцислав Иванов - шеф на " Морска администрация ".

След олекотяването на кораба обаче през днешния ден беше открита нова дупка в корпуса на " Вера Су ". През нея водата нахлува най-силно към кърмата и румпелното поделение.

" Трудността, която изпитваме и изненадата е, че доста мъчно се стига до тези две пространства. Оказа се, че структурата на кораба е направена по този начин, че има единствено един вход към машинно поделение, което сега не се залива и единствено оттова може да се влезе. И вършим оптималното да изпомпим вода от тези помещения”.

Когато се в профил пробойната ще бъде отворена задната част на хамбара, където се чака да има изсъхнал товар. И тук ще се включи барджата с съдържимост от 700 тона, която е и по-голяма, по-устойчива на неспокойствие и ще забърза интервенцията.

" Програма най-малко - разтоварване на товара, с цел да избегнем екокатастрофа. План най-много - да преместим кораба от мястото, където се намира в момента”.

А последните проби взети от водат около " Вера Су " демонстрира съвсем двойно намаляване на стойностите на следените индикатори. Измерените концентрации обаче на азот амониев, азот нитратен и азот нитритен са три пъти над тренда, следен в региона преди седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР