Нова порция скандални назначения в системата на горите на партийни

...
Нова порция скандални назначения в системата на горите на партийни
Коментари Харесай

Нова порция скандални назначения на функционери на БСП в горите изкара Александър Дунчев

Нова порция скандални назначения в системата на горите на партийни функционери от Българска социалистическа партия изкара в неделя депутатът от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев. В актуалното държавно управление партията на Корнелия Нинова ръководи политиките в земеделието, а под шапката на земеделското министерство продължава да е и бранш гори. Депутатът уточни още, че казусът за цялата обстановка идва от равнище министър на земеделието (Иван Иванов - БСП) или от равнище " над министър ".

В студиото на бТВ Дунчев сподели протокол от извършено партийно заседание на общинската организация на БСП-Сърница, състояло се на 29 януяари 2022 година

" На 29 януари 2022 година изпълнителното бюро на една лява партия (БСП - името на партията бе прочетено от водещата Мария Цънцарова - б.а.) в село Сърница ръководителят господин Мусов и господин Перушниски са подписали протокол, в който господин Мусов се самопредлага да стане горски контрольор в Регионалната дирекция по горите. На 20 май индивидът става горски контрольор, при изискване, че до неотдавна е бил кандидат-кмет, партиен функционер, предприемач и няма нищо общо с горите”, сподели Дунчев.

“Къде ще ревизира в Сърница, кой ще ревизира компаниите, които се регистрират на партиите, които имат отношение към горите”, възмути се още с поредност от риторични въпроси Дунчев.

От протокола, който той сподели на камерите стана ясно, че приказва Гюрсел Рамзием Мусов, който е и ръководител на общинската организация на партията. Споменатият Красимир Перушински и е зам.-председател на общинската организация, написа в документа.

Депутатът добави, че всички хора са родственици и ще стане една страшна каша в Сърница.

От протокола, публикуван от Дунчев, става още ясно, че партийното заседание е взело решение за още назначения. Самият зам.-председател Перушински бил назначен за горски жандарм, сподели депутатът от " Продължаваме промяната ".

Александър Дунчев добави, че знае от кое място идва казуса за тази обстановка.

“Аз знам от кое място идва казуса - или идва от равнище министър или от равнище надминистър ”. На въпрос за кой министър приказва, той посочи - “министърът на земеделието”. В момента това е Иван Иванов от Българска социалистическа партия .

На въпрос кое е равнището надминистър, той сподели - “неговият шеф”. На уточняващ въпрос дали приказва за Корнелия Нинова, той сподели - “така споделят всички ".

Александър Дунчев уточни още, че е срещнал цялата група на “Продължаваме промяната” и зам.-министърът на земеделието от партията Иван Христанов.

“Преди повече от месец съм го споделил с цялата глупа, в това число с Христанов, само че се разбрахме да го разгласим откакто стане назначението на Мусов, с цел да имаме доказателство, че това е вярно”, сподели Дунчев.

Относно протокола той сподели, че не може да потвърди достоверността му, тъй като евентуално към този момент е изгорял.

Преди няколко месеца Александър Дунчев още веднъж описа, че Българска социалистическа партия назначава свои фрагменти в горите. Той даже посочи, че това се случва пред зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев. Дунчев дефинира Добрев като задкулисието в земеделието. В следствие

Александър Дунчев описа още, че с гражданско дело по закона за достъп на информация желае от министъра на земеделието Иван Иванов информация за финансовите проекти на 7-те горски предприятия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР