Нова порция ограничителни мерки бяха приети в петък от оперативния

...
Нова порция ограничителни мерки бяха приети в петък от оперативния
Коментари Харесай

Възрастните ще пазаруват сутрин, спират пътуванията и събирането в парковете

Нова порция ограничаващи ограничения бяха признати в петък от оперативния щаб против Covid-19.Те включват час за извършване на покупки на възрастни, възбрана на безцелни пътувания сред градовете и събирания по паркове и градини, разгласи здравният министър Кирил Ананиев, който е издал поредна заповед с новите ограничения.

Освобождава се час за извършване на покупки на възрастните хора заран сред 8.30 до 10.30 часа. По това време хора под 60 години не могат да влизат по магазините. Забраняват се безцелните пътувания, като сред обособените области ще има контролно-пропускателни пунктове (КПП) и през тях полицията ще пропуща единствено хора, които отиват на работа, пътуват по медицински аргументи или се прибират вкъщи. За да бъдат пропуснати те би трябвало да покажат персонална карта, медицински документи или уверение от работодателя, че работят на територията на съответната област.

Освен това се не разрешава събирането в паркове, градини, спортни и детски площадки на открити и закрити публични места.

По-рано министър председателят Бойко Борисов заяви, че е наредил на здравния и вътрешния министри да се вкарат часове за извършване на покупки по магазините единствено за възрастни, а служителите на реда да наблюдават да не се събират хора по паркове и градинки и да ги предизвестяват и прибират.

Това стана ясно от думите му във видео, направено по време на визитата му в цеха на " Интендантско обслужване " в Калофер и оповестено в петък във фейсбук страницата на премиера.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР