Нова порция обещания – това получиха жителите на варненското село

...
Нова порция обещания – това получиха жителите на варненското село
Коментари Харесай

“Петел“ предава от Варна: Жителите на Константиново получиха нови обещания от общината, но не останаха доволни


Нова порция обещания – това получиха жителите на варненското село Константиново от зам.-кмета по инфраструктурата инж. Христо Иванов на днешния си митинг пред Община Варна. Недоволните се събраха тази заран с цел да попитат кмета Иван Портних за какво не са осъществени ремонтите, обещани след наводнението в селото през 2016 год.

Зам.-кметът Христо Иванов изясни обстановката по този начин: Община Варна е подала искане до държавната комисия за бедствията и повредите за финансиране на план за подсилване на дерето в Константиново, както и за ремонт на унищожените улици. Пари обаче не са отпуснати и общината на няколко пъти от 2016-а насам е подновявала настояванията си. В последна сметка, от плана за 1,5 млн. лв. са обезпечени 150 хиляди лв. от самата община, с които са направени частични поправки.



Иванов изясни също, че сега се постанова планът да се преработи поради частична смяна, само че също и че има увещание от държавната комисия, че финансирането ще бъде обезпечено, най-вероятно в интервала септември-октомври.

 „ Нищо не казвате, както и преди две години “- такава беше реакцията на жителите на Константиново, които бяха пристигнали да стачкуват пред постройката на общината. Новите обещания на зам.-кмета наподобява единствено разпалиха в допълнение недоволството им. Те обявиха, че в случай че обстановката с инфраструктурата не се усъвършенства бързо, идващият път митингът им ще прерасне в гражданско непокорство.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР