Нова площадка за депониране на отпадъци ще бъде изградена под

...
Нова площадка за депониране на отпадъци ще бъде изградена под
Коментари Харесай

Правят ново сметище под Аспарухов мост

Нова площадка за депониране на боклуци ще бъде построена под Аспарухов мост, научи Varna24.bg от показано пред Регионална инспекция за опазване на околната среда от " Екологична Компания “ ЕООД съобщение за капиталово предложение.

То е за " Изграждане на площадка за осъществяване на действия по отнасяне (събиране, подбиране, рязане, балиране) на отпадъци на територията на парцел с местоположение: гр. Варна, регион Аспарухово, Южна промишлена зона.

Площадката ще е с повърхност от 1800 кв.м от обща повърхност 13 901 кв.м.

Съгласно условията на Закона за ръководство на отпадъците- действия с ОЧЦМ, боклуци от хартия, картон, пластмаса, опаковки, ИУЕЕО, НУБА и ИУМПС, се правят единствено на площадки, ситуирани на територии, за които според организационен проект са възможни индустриални и складови действия, на пристанища за публичен превоз с национално и районно значение и на обекти на жп инфраструктура със стопанско предопределение.

Съгласно писмо  на зам.-кмета на община Варна територията на поземления парцел, според Кадастралния проект от 1991г, попада в " Южна промишлена зона “, гр. Варна и неговото предопределение подхожда на фактическото му прилагане за търговски/стопански цели.

По отношение на условията на нормативната уредба по биологично многообразие: Имотът, предмет на капиталовото предложение, попада в рамките на предпазените зони от мрежата " Натура 2000 " – предпазена зона BG0000191 " Варненско-Белославско езеро ", оповестена със Заповед № РД- 128/10.02.2012 година на министъра на околната среда и водите. При осъществената инспекция за допустимост се установи, че предвижданията на ИП не опонират на режима на предпазена зона за запазване на дивите птици.

Преценката за евентуалната степен на негативно влияние върху предпазената зона ще бъде осъществена в границите на процедурата за обмисляне нуждата от Оценка на въздействието върху околната среда, се показва още в отговор от Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР