Нова, пета по ред отсрочка за въвеждането на касовите апарати

...
Нова, пета по ред отсрочка за въвеждането на касовите апарати
Коментари Харесай

Нова отсрочка за касовите апарати - ще са задължителни от догодина

Нова, пета по ред пролонгация за въвеждането на касовите апарати в електронни магазини, търговски вериги, бензиностанции предлага финансовото министерство. Това излиза наяве от оповестените за публично разискване промени в Наредба 18, провокирала голям брой митинги от страна на търговци, в това число и на медици.
Отсрочката е за 6 месеца, т.е. финансовият министър Владислав Горанов предлага наредбата да влезе в действие след 31 декември 2020г. Очакваше се това да притихнал а 31 юли.
В претекстовете е записано, че новото удължение се постанова, с цел да няма усложнения за бизнеса, написа 24 часа.
Още преди разискването и приемането на промени в закона за Данък добавена стойност, с които се вкара 9% ставка за заведения за хранене, кетъринг и книги, министър председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов дадоха обещание срокът за касовите апарати да бъде отсрочен като част от ограниченията за облекчение на бизнеса поради епидемията.
Електронните магазини, които употребяват програмен продукт за ръководство на продажби, имат време до края на годината да отговорят на новите условия. Облекчението се отнася и за търговците, при които заплащането става посредством пощенски превод. Срокът за електронните магазини, които употребяват програмен продукт на магазина, не се трансформира и остава 30 септември 2020 година
Тези, които употребяват интегрирана автоматизирана система за ръководство на комерсиалната си активност, би трябвало да я инсталират и подадат информация до 28 февруари 2021 година При всички останали търговци срокът се отмества до 31 януари 2021 година
Освен това срокът за блокиране на фискалните устройства при липса на съгласуваност с приходната организация се удължава от 24 на 72 часа.
Направена е точна формулировка на това какво е програмен продукт за ръководство на продажбите, с цел да няма случайни тълкувания.
Отпаднали са избрани условия към медицинските софтуери и към тези, употребявани в туризма, с цел да не се нарушава тайната на комерсиалната информация и персоналните данни.
Облекчават се разпоредбите за връзка на софтуера с фискално устройство, както и реквизитите на фискалните бонове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР