Нова песен на група Queen с гласа на Фреди Меркюри

...
Нова песен на група Queen с гласа на Фреди Меркюри
Коментари Харесай

Queen пуснаха дългоочаквана песен с гласа на Фреди Меркюри

Нова ария на група Queen с гласа на Фреди Меркюри излиза през днешния ден, заяви уеб сайтът Контактмюзик. Световният дебют на сингъла е в шоуто на Кен Брус по радио Би Би Си 2. Китаристът Брайън Мей и барабанистът Роджър Тейлър са работили по собствен остарял запис с вокали на починалия фронтмен на групата. Заглавието на парчето е Face It Alone. Вокалите на Фреди са взети от записите, правени за албума Miracle през 1988 година, написа Българска телеграфна агенция.

През лятото Брайън Мей и Роджър Тейлър описаха, че нечувания от никого до момента запис е същинско изобретение, а вокалните партии са драгоценност, останала от Фреди. Тогава те предвиждаха, че парчето ще види бял свят през септември.

През 1995 година групата, от която бе част и басистът Джон Дийкън, издаде албума " Made In Heaven ". Гласът на Фреди Меркюри участваше посмъртно.

Брайън Мей и Роджър Тейлър не престават концертната си активност дружно с артиста Адам Ламбърт. Те участваха в концерта във връзка платинения празник на починалата Елизабет Втора през лятото. Мей и Тейлър основават " Куин “, а Фреди предлага името.

Първият концерт на Меркюри, Мей и Тейлър е на 27 юни 1970 година, към момента под името " Смайл “. Сменят няколко басиста, преди към групата да се причисли Джон Дийкън през юли 1971 година. Логото им се състои от зодиакалните знаци на членовете на групата – два лъва (Роджър и Джон), дева (Фреди) и рак (Брайън). Проектирано е от Фреди.

През 2001 година, дружно с реализатори като Майкъл Джексън и Aerosmith, " Куин " влизат в Залата на славата на рокендрола. Интересно е да се знае още, че китаристът Брайън Мей е най-хубавият физик измежду рокаджиите и сигурно най-хубавият рокаджия измежду физиците!

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР