Нова организация на платформата на ОПЕК + може да започне

...
Нова организация на платформата на ОПЕК + може да започне
Коментари Харесай

Нова организация между Русия и ОПЕК може да заработи от 1 януари


Нова организация на платформата на ОПЕК + може да стартира работа от 1 януари 2019 година Тя ще резервира функционалностите за контролиране на добива на нефт и при нужда ще може да се връща към ограничавания.

Това заяви министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в коридорите на енергийно заседание в Хабаровск, написа ТАСС.

„ Планираме този механизъм да проработи от 1 януари 2019 година Ще обсъждаме това на срещата на министрите “, сподели той. По думите на Новак, разновидностите за наименованието на новата организация следва да бъде конкретизирана, както и мястото на централния офис.

В отговор на въпрос дали ще се връщат към ограничаване на добива на нефт при потребност, той отговори, че „ При нужда, да. Такива благоприятни условия ще бъдат заложени за съгласуване на взаимните дейности ". Самият той не чака в обозримо бъдеще свръхпроизводство на петрол, без значение от неотдавнашното решение на ОПЕК + да усили добива с 1 млн. барела на ден.

„ Обратно, пазарът се балансира, назрява недостиг “, счита съветският енергиен министър.

По-рано Русия и Саудитска Арабия съгласуваха продължение на Виенското съглашение, известно като ОПЕК + (между страните от петролния картел ОПЕК и страните, производителки на нефт отвън картела) безсрочно. То допуска институциализация на актуалната платформа. Съобщава се, че секретарят на ОПЕК е пристъпил към подготовка на нужната документи за основаване на нова организация, което ще отнеме няколко месеца.
В края на юни, участниците в ОПЕК + взеха решение за нарастване на добива с 1 млн. барела дневно, с цел да се върнат към 100 % осъществяване на уговорките си за ограничение на добива.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР