Нова опасна мода сред децата. След забраната на така наречените

...
Нова опасна мода сред децата. След забраната на така наречените
Коментари Харесай

Нова опасност сред децата: Никотинови бонбони изместват райския газ

Нова рискова мода измежду децата. След възбраната на по този начин наречените „ радостни балони “, цялостни с божествен газ, младежите към този момент си купуват никотинови пакетчета, които наподобяват на бонбони.

Проверка сподели, че възбраната за продажба на никотинови произведения на непълнолетни не на всички места се съблюдава, съобщи 

Пробваме да си купим никотинови пакетчета, познати като „ снус “ в случайно определен магазин за алкохол и цигари. Кутията с пакетчетата наподобява на такава с дъвки.

Заради наличието на никотин е неразрешена за продажба и употреба от малолетни.

С позволение от родителите на 14-годишното ни подставено лице, то съумява да си ги купи, даже без въпроса – на какъв брой е години?

„ Продадоха ми без проблем. Казаха ми да си избера ”, споделя момичето.

Разказва, че „ снуските ”, както никотиновото произведение е известно измежду младежите, са нова мода и няма възпитаник, който да не знае за тях. „ Виждала съм много хора да вземат. Има някои, които са по-силни, има някои, които са по-леки. Може да ти стане неприятно, а може и да не ти повлияе по никакъв метод. Зависи какъв брой мощна е и дали си пушач, или не ”.

Пакетчетата се слагат сред горната джука и зъбите. Причината е, че по този начин никотинът се приема по-бързо от организма, а по-голямо количество може да докара освен до прилошаване, споделя кардиологът доктор Прокопова.
„ Детската лигавица още по-бързо всмуква веществата.
Това може да стане бързо и едно дете, което до този миг не е приемало никотин, в това число може да изпита гадене, прилошаване. Да се стигне до повръщане, до пристъп ”, твърди  доктор Рада Прокопова, шеф, поделение по кардиология УМБАЛ „ Св. Анна “.

Може да се наложи и лекарска помощ, в случай че пакетчето се спука в устата освен на дете, а и на възрастен. „ Това ще докара до голямо количество никотин в кръвта, което може и да бъде извънредно рисково ”, показва доктор Прокопова.

Причината пакетчетата да се трансформират в мода измежду децата, е в приятното и пониженото чувство за тревога, което носят, считат експертите. „ Всяко едно никотиново произведение ще докара до приучване и до предпочитание да се доближи до все по-висока доза. Тоест този младеж ще се поддаде доста по-лесно на тютюнопушенето, тъй като той ще има потребност от никотин ”, твърди медикът.

Заради това би трябвало да се съблюдават разпоредбите за продажба и надзор – неразрешено за лица под 18 години.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР