Нова опасна мода се шири сред тийнейджърите. Ученици в 6-7-ми

...
Нова опасна мода се шири сред тийнейджърите. Ученици в 6-7-ми
Коментари Харесай

Нова опасна мода плъзна сред тинейджърите! Приготвят си дрога от алкохол и лекарства

Нова рискова мода се шири измежду младежите. Ученици в 6-7-ми клас пият таблетки валериан в композиция с алкохол, с цел да се провиснал, оповестява „Марица“.

„ Миналата седмица две деца пристигнаха да купят валериан, под претекст че ги е изпратила баба им. Направи ми усещане обаче, че са по-запознати от мен с милиграмите ”, описа аптекар. След като се поровил из форумите, схванал, че успокоителното е „ на мода ”.

Валерианът е напълно наличен и на ниска цена – продава се без рецепта, а 100 таблетки костват сред един и два лв.. В композиция с алкохол обаче може да бъде доста рисков, предизвестяват лекарите. Подобен коктейл може да изпрати детето в токсикологията, а в случай че не му бъде оказана помощ в точния момент, да има даже съдбовен край.  Все още „ на мода ” измежду подрастващите е и сироп за кашлица, в който се съдържа съставна част, производна на морфина.

В възможни дози се употребява за угнетяване на кашлицата. В по-голямо количество обаче има зашеметяващ резултат. Сиропът не се продава без рецепта, само че недобросъвестни аптекари си затварят очите.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР