Нова опасна игра става популярна сред тийнейджърите в Западна Европа.

...
Нова опасна игра става популярна сред тийнейджърите в Западна Европа.
Коментари Харесай

Внимание! Нова опасна интернет игра

Нова рискова игра става известна измежду младежите в Западна Европа. Този път младежите са предизвиквани да избягат от вкъщи си за 48 часа, без да оставят никакви следи. В редица страни към този момент има случаи на избягали от вкъщи си младежи, от време на време даже на групи.

Целта на играта е да се всее суматоха у родителите, а " изчезналият " да бъде упоменат допустимо най-вече пъти в обществените мрежи.

Според психолога Христо Монов неслучайно сходни игри са известни измежду младежите, тъй като в тези години те търсят метод да изразят себе си, а когато не получават търсеното внимание у дома, технологиите им дават опция за изява.

" Капаните са в това, че доста елементарно ни стана на нас, родителите, да си изпълняваме ролята, като му дадем някакво устройство. Има тишина, никой не ни пречи да си свършим работата. А каква по-важна работа от това какво става с децата ни ", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Мария Пеева, основател на блога " Мама Нинджа ", обаче счита, че актуалният родител работи доста, с цел да обезпечи всичко належащо за детето си от материална позиция, по тази причина да се каже на някого, че по тази причина е неприятен родител, е обидно, защото всеки прави всичко по силите си за своите деца.

Според нея най-важното е сред родителя и детето да има отношение на доверие. Ако родителят да може да отдели на детето си един час качествено време, в което да вземем за пример да готвят, да разхождат кучето, да си приказват за проблемите и за хубавите неща, това за един младеж е доста по-важно, в сравнение с един родител да не върви на работа, акцентира Пеева. 

Тя е безапелационна, че в случай че едно дете има самочувствие и е решително в своите качества и качества, няма да има толкоз огромна потребност да се утвърждава пред своите другари и съученици, а в случай че е несигурно, ще изиска да прави провокативни неща, с цел да потвърди какъв брой е забавно, какъв брой заслужава вниманието на приятелите си.

По думите ѝ е добре още децата да знаят, че има способи да се бунтуват, без това да е рисково за живота.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР