Нова национална анкета на университета Куинипиак има лоши новини за

...
Нова национална анкета на университета Куинипиак има лоши новини за
Коментари Харесай

Байдън гони рекорд по спад на рейтинга си като президент

Нова национална анкета на университета Куинипиак има неприятни вести за американския президент Джо Байдън – рейтингът на утвърждение за работата му на поста е понижен до 36%, единствено няколко месеца след встъпването му в служба.

Това е най-ниската цифра за президента в изследването от началото на мандата му и е част от продължаващия с месеци спад. Проучване на CNN показва, че междинната стойност от последните пет национални анкети дават 44% утвърждение за Байдън.

Проучване на медийната компания RealClearPolitics демонстрира, че междинното му утвърждение е малко над 41%. Уебсайтът за социологически изследвания 538 пък дава на президента приблизително 42.5% утвърждение.

Тези данни подсказват, че няма действителен спор, че американската общност не гледа на Байдън с доста положителни очи. Въпросът, който демократите би трябвало да си задават, е дали ще се утежни още и в случай че да, какъв брой по-зле може да бъде, счита анализаторът Крис Цилица от CNN.

Отговорът, съдейки от най-новите събития, е, че Байдън е покрай допустимо най-ниската си точка.

Най-лошият рейтинг, който предшественикът му Доналд Тръмп в миналото е отбелязвал, по данни на „ Галъп “ е 37% през януари 2019 година. Най-ниската точка на Барак Обама е 40% през август 2011 година (това число той доближи и няколко пъти при започване на 2014-а).

Тези числа допускат, че съвсем без значение какво се случва, рейтингът на утвърждение на Байдън е малко евентуално да падне доста под това, което е сега.

Кошмарният сюжет за Байдън и неговата партия е президентството на Джордж У. Буш, чийто рейтинг падна до 25% в разгара на международната финансова рецесия през октомври 2008 година. Това обаче се случва в друго време – Буш беше на три месеца от края на втория си мандат (и то след два междинни избора), до момента в който Байдън е на по-малко от година от първия си подобен и към момента не е минал междинните избори, които всекидневно се организират в средата на мандата.

Проблемът за Байдън и за неговата партия е, че даже в този момент да се доближава то ниската точка, би трябвало да стартира да се възвръща, и то бързо.

Исторически, загубата тук-там за президентската партия при междинни избори, когато рейтингът на утвърждение на президента е по-малък от 50%, доближава към 30 индивида – смяна, която би дала на републиканците освен болшинство в Камарата на представителите, само че и комфортна разлика, която да им разреши да ръководят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР