Нова наредба за откриване на платежни сметки, за изпълнение на

...
Нова наредба за откриване на платежни сметки, за изпълнение на
Коментари Харесай

БНБ прие нови правила за откриване и разпореждане със сметки

Нова разпоредба за разкриване на платежни сметки, за осъществяване на платежни интервенции и за потребление на платежни принадлежности, която анулира настоящата, одобри управителният съвет на Българска народна банка. Новите правила са в осъществяване на закона за платежните принадлежности и платежните системи и евродирективи, написа 24часа.

Документът разписва откриването и воденето на платежни сметки, условията към осъществяването на платежни интервенции и коригиращи преводи, условията към осъществяването на платежни интервенции посредством платежни и предплатени карти, изчисляването и използването на допустими такси за услугите по платежна сметка за съществени интервенции.

Тя вкарва и нови условия към доставчиците на платежни услуги с цел да ръководят операционните опасности и рисковете, свързани със сигурността при даването на платежни услуги, и ги задължава да рапортуват на централната банка, в случай че зародят значими произшествия.

С наредбата се дефинира и лист на най-представителните услуги, свързани с платежна сметка, действието на интернет страници за сравнение на таксите, формата и наличието на документа с информация за таксите и доклада за таксите, които събират банките за своите услуги.

Още по тематиката четете тук.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР