Нова наредба за градската среда трябва да подреди София, каза

...
Нова наредба за градската среда трябва да подреди София, каза
Коментари Харесай

Новите правила в София: Климатици в строй, сгради в 6 цвята и хармонични улици

Нова разпоредба за градската среда би трябвало да " подреди " София, сподели основният проектант на общината Здравко Здравков. Той даде доклад за свършеното през 2018 година Според едно от предложенията, вписани в документа, столичани ще би трябвало да подредят външните тела на климатиците си в избрана линия по фасадите на постройките. Техните притежатели ще имат период от три години, с цел да ги приведат в порядъчен тип, съобщи NOVA.

Също по този начин те ще имат опция да аплайват в общината за правене на планове за реституция на скъпи здания и за своя сметка да правят ремонтите. Вече са определени 6 цветови палитри, които да унифицират външния тип на постройките.

Централни улици в града пък би трябвало да придобият уеднаквен тип. Готови са плановете за " Граф Игнатиев ", " 6 септември " и " Цар Шишман ".

Тази разпоредба има претенцията да подреди нещата в града и по тази причина при основаването й търсихме образци по целия свят по какъв начин се вършат нещата. Крайната цел е подреждането на града с предоставяне на ясни цветови решения - оформянето на партерите, оформянето на фасадното осветяване. Всяка една от тези здания ще получи своето досие ", изясни проектант Здравков.

Той бе безапелационен, че " подреждането на къщичката " ще продължи и в крайните квартали. За там към този момент има решения по какъв начин би трябвало да наподобяват настилките на улиците и тротоарите, както и за градското обзавеждане.

При най-хубаво стичане на събитията наредбата би трябвало да влезе в действие от 2020 година

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР