Нова наредба ще изкара на светло критериите, по които се

...
Нова наредба ще изкара на светло критериите, по които се
Коментари Харесай

Нова наредба ще установява изкуствено създадени условия за подпомагане на земеделските производители

Нова разпоредба ще изкара на ярко критериите, по които се ревизират подозрения за изкуствено основани условия за подкрепяне на земеделските производители, заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева в Добрич.

По думите й инспекции за изкуствено делене на стопанства, с цел да се избегне таванът на заплащанията, се вършат от 2015 година.

Тъй като в регламента е написано доста общо, искахме да създадем разпоредба,с която да дадем изясненост на претендентите за директните заплащания и на претендентите по Програмата за развиване на селските региони какви тъкмо са критериите, които водят до такива подозрения, съобщи заместник-министърът пред публицисти.

Вергиния Кръстева моли земеделските производители да се включат интензивно в публичното разискване на наредбата. Сега е моментът да създадат това, в случай че наредбите не им харесват, тъй като срокът тече. Ако сме "изкривили " първичната цел на наредбата, ще се поправяме, добави Кръстева.

Екип на Министерството на земеделието, храните и горите, воден от Вергиния Кръстева, през днешния ден показа пред аграрни производители в Добричка област новостите в акцията по директните заплащания, която стартира на 1 март. На срещата фермерите бяха осведомени и с целите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в общата селскостопанска политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР