Нова мутация на коронавируса е открита в южната част на

...
Нова мутация на коронавируса е открита в южната част на
Коментари Харесай

Няма край! Нов неизвестен щам на К-19 порази десетки пациенти и медици в германска болница

Нова разновидност на ковид е открита в южната част на Германия. Тя е индентифицирана в огнище на COVID-19 в клиниката в град Гармиш-Партенкирхен (федерална провинция Бавария), оповестява вестник Der Munchner Merkur.

По данни на изданието в болничното заведение са инфектирани 73 души - както чиновници, по този начин и пациенти. Трима от тях са диагностицирани с незнаен до момента вариант на ковид.

Анализите са изпратени за в допълнение изследване в берлинската клиника „ Шарите “ от екипа на немския вирусолог №1 професор доктор Кристиан Дростен. Експертите са открили, че в действителност става въпрос за напълно нов вид на COVID-19, само че към момента не знаят какви са неговите характерности.

Сега е добре известно, че вирусът мутира, т.е.променя се. „ От началото на пандемията в целия свят са открити над 12 000 промени в последователностите “, акцентира Франк Нидербюл, ръководещ шеф на болничното заведение.

В началото на предходната седмица експертите в лабораторията на Garmisch-Partenkirchner Haus са разкрили нетипичните резултати за първи път при проучване на цитонамазки. Специално лабораторно устройство, което болничното заведение е придобила по време на пандемията, е направила това допустимо. „ Машината сподели разнообразни резултати, по тази причина ги проследихме “, акцентира Нидербюл.

Според специалистите от „ Шарите “ до момента в света са разпознати повече от 12 хиляди разновидности на ковид. Към момента те са най-притеснени от така наречен английски вариант заради високата му инфекциозност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР