Нова мутация на коронавируса е открита в Бразилия. Тя прилича

...
Нова мутация на коронавируса е открита в Бразилия. Тя прилича
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Нова мутация в Бразилия, Франция затяга мерките

Нова разновидност на ковид а е открита в Бразилия . Тя наподобява на тази от Южноафриканската република, против която имунизациите са по-слабо ефикасни.

Открита е в щата Сао Пауло и учените още я изследват. Бразилия е измежду най-тежко засегнатите от пандемията страни.

В момента ситуацията е толкоз тежко, че гробищата инсталираха осветяване и започнаха да работят непрекъснато.

Обявяването на новата разновидност съответства с деня, в който беше подложен черен връх - близо 3800 умряли за 24 часа.

Египет получи през вчерашния ден 854 400 дози от имунизацията против коронавирус на компанията AstraZeneca в границите на самодейността КОВАКС, съобщи Ройтерс, като се базира на египетското здравно министерство.

Целта на самодейността КОВАКС е справедливото систематизиране на имунизациите против коронавирус, отбелязва Ройтерс.

Вчерашната доставка е част от общо 40-те милиона дози, които се чака Египет да получи посредством КОВАКС.

Ваксината против COVID-19 беше утвърдена за незабавна приложимост от Световната здравна организация и от египетската работа по медикаментите, съобщи представител на египетското здравно министерство.

Получените дози ще бъдат изследвани в лабораторни условия от службата по медикаментите преди с тях да бъдат имунизирани здравни служащи, възрастни хора и жители с хронични болести.

Египет получи първата си доставка от 50 хиляди дози от имунизацията против ковид а на AstraZeneca по-рано тази година, като част от акцията си за имунизиране на здравните служащи.

Египет стартира да имунизира здравните служащи, които са на първа линия в битката с коронавирус, на 24 януари. Египетската имунизационна акция предишния месец обхвана също по този начин възрастните хора и хората, страдащи от хронични болести, напомня Ройтерс.

Френският президент Еманюел Макрон обяви разширяване на рестриктивните мерки за пътешестване върху цялата територия на страната и затваряне на училищата за три седмици, с цел да бъде отблъсната третата вълна на ковид , която заплашва да препълни лечебните заведения, предадоха международните организации.

Разпоредбите плануват и вечерен част от 19 ч., затварянето на някои магазини и ограничавания за напредване отвън регион от 10 километра от жилището. Отвъд този периметър ще се изисква документ.

Мерките ще влязат в действие от слeдващия вторник, след великденския уикенд, по време на който французите ще могат да пътуват.

Ще загубим надзор, в случай че не действаме в този момент, сподели президентът в излъчено по малкия екран послание към нацията.

До момента епидемията е умъртвила 95 337 души във Франция, а интензивните отделения в най-тежко засегнатите региони са на лимита на опциите си.

Това е най-хубавото решение за закъснение на разпространяването на вируса, сподели Макрон и посочи, че Франция е съумяла да задържи учебните заведения отворени по-дълго време през пандемията в съпоставяне със съседите си.

Макрон предизвести, че жертвите на коронавирус във Франция скоро може да са 100 000.

Президентът сподели, че от 16 април хората над 60-годишна възраст ще може да се имунизират, а от 15 май възрастовият предел ще бъде снижен, с цел да се имунизират тези над 50 години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР