Нова мода за отслабване с лекарство за диабетици, алармираха фармацевти.

...
Нова мода за отслабване с лекарство за диабетици, алармираха фармацевти.
Коментари Харесай

Ценно лекарство изчезна от рафтовете в аптеките

Нова мода за намаляване с лекарство за диабетици, сигнализираха фармацевти. Лекарството е изчезнала от рафтовете в аптеките и нуждаещите се прибягват към търсене на медикамента в чужбина. Oказва се, че препаратът всеобщо се употребява като средство за намаляване.

Медикаментът за лекуване на диабет вид 2 се употребява против затлъстяване, макар че това не е включено в формалната характерност на лекарството

" Изначално са малко, само че тези медикаменти са от нова фармакологична група, която е доста съвременна сега. Има доста добър резултат върху контрола на кръвната захар в монотерапия или в комбинирана терапия. Това е повода да се предписва от ден на ден ", изясни пред Bulgaria On Air ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов. 

Лекарство с сходна характерност, само че предопределено съответно за битка със затлъстяването, е налично на пазара. Въпреки това то не е толкоз търсено, защото цената му е двойно по-висока.

Така хората с диабет, които се нуждаят от медикамента за намаление на кръвната захар в организма, не могат да го намерят в аптечната мрежа. Все по-често те търсят медикамента в аптеки в чужбина. А главната разлика в двата продукта е дозата. Експертите поучават лечения за събаряне на тегло с лекарства да се назначават единствено от експерти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР