Нова мобилна услуга предоставя възможност на плевенчани да се информират

...
Нова мобилна услуга предоставя възможност на плевенчани да се информират
Коментари Харесай

Плевенчани могат да следят графика на обществения транспорт в реално време


Нова мобилна услуга дава опция на плевенчани да се осведомят за графика на публичния превоз в действително време. Тя бе показана през днешния ден от кмета на общината Георг Спартански.

Условието е искащият да употребява услугата да има смарттелефон. Достъпът е посредством приложението за карти на Google. Оттам с натискане на иконата вдясно, която съставлява ромб, се влиза в менюто за избор на карти, след което се избира опцията " публичен превоз ". Веднага на екрана на телефона се появява подробна карта със спирките в Плевен. Потребителят може да се осведоми на съответна спирка по кое време ще дойде тролейбус, по коя линия се движи, закъснява ли или се движи по-бързо от графика си. 

Идеята за услугата е на общинската компания " Тролейбусен превоз " и е облекчение за плевенчани, които употребяват публичния превоз.

В Плевен публичният превоз е на 100 % екологичен. Превозът на пасажери се прави с тролейбуси и електробуси. В края на ноември за студенти и възпитаници бяха въведени електронни абонаментни карти. Те се валидират при качване в тролеите и електробусите на специфични устройства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР