Нова младежка програма, наречена София - град на младите и

...
Нова младежка програма, наречена София - град на младите и
Коментари Харесай

София стартира програма за млади спортисти със 150 000 лв.

Нова младежка стратегия, наречена " София - град на младите и дейните " и с бюджет 150 000 лева започва Столична община. С планове по нея ще могат да аплайват младежи от 15 до 29 години. Докладът за новата стратегия бе признат през днешния ден на съвещанието на комисията по финанси към СОС и следва да бъде гласуван от Столичния общински съвет този четвъртък.

Максималното финансиране за един план е 7000 лева Програмата ще финансира планове от просветителни институции, районни администрации и дребни обитаеми места, форми на ученическо и студентски самоуправление, НПО-та, регистрирани в Столична община.

Координатор по реализирането на " София - град на младите и дейните " е зам.-кметът по обучение доцент Тодор Чобанов.

Сред целите на програмата са основаване на юношески клубове, публични и осведомителни центрове, центрове за услуги и други Изискването е те да са проведени от самите младежи, съгласно потребностите и ползите им съгласно спецификата на града ни и за задачите на бъдещото му развиване.

Друг приоритет е обществено включване на младите чрез съответни начинания и действия за придобиване на личностен, професионален и обществен опит, показват от общината и други Ще се финансират обаче и изработването на хартиени, аудио и видео матриали за младите
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР