Нова мистериозна пневмония плъзна в училища в Китай, като експерти

...
Нова мистериозна пневмония плъзна в училища в Китай, като експерти
Коментари Харесай

След ужасът с Ковид, нова мистериозна пневмония плъзна в училища в Китай

Нова мистериозна пневмония плъзна в учебни заведения в Китай, като специалисти разясняват, че протичащото се припомня на първите дни от пандемията от COVID-19, оповестява Daily Mail.

Болниците в Пекин и Ляонин са измежду „ затрупаните с заболели деца “, до момента в който учебните занятия са „ на ръба на прекъсването “, съгласно локални медии.

Нова мистериозна пневмония

При децата се демонстрират необикновени признаци, които включват инфектиране на белите дробове и висока температура – само че без кашлица или други признаци.

Но новото огнище може да е обвързвано с Микоплазмена пневмония, известна още като ходеща пневмония. Други лечебни заведения в Китай също са претъпкани с хора, проявяващи признаци на респираторни заболявания.

Директорът на детски медицински център Китай сподели:

“Това е първата вълна от инфекции с Мокоплазмена пневмония, откогато множеството ограничения за ограничение на Covid-19 бяха отстранени при започване на тази година. Вълната наподобява изключително свирепа след Националния празник при започване на октомври. В съпоставяне с предишни години открихме повече пациенти със смесени инфекции, лекарствена устойчивост и лобарна пневмония “.

Това беше Ковид вълната

Няма да има по-сериозни обстановки.Има значително хора, които имат лека клиника, само че не търсят персоналния доктор, не са се изследвали и са измежду обществото. ” Това сподели в ефира на NOVA,националният държавен здравен инспктор Ангел Кунчев.

“Вълната на коронавирус протича много по-леко, разяснява той. Има значително хора, които имат лека клиника, само че не търсят персоналния доктор, не са се изследвали и са измежду обществото. Бройката карантинирани няма риск да повлияе на изборите. А при явно слабата интензивност на хората няма риск и от болести в изборните секции ”, сподели той.

Хората даже с леки симтоми да пазят близките, при излизане да носят маска

” 3 до 5 пъти повече от публично регистираните са заболелите от коронавирус дневно у нас. Така е с всяко респираторно заболяване, доста хора го карат на крайник. Няма да стигнем до картината от месеците на пандемията. ”

Китай и Ковид

Китай няма да изисква от идващи пасажери да показват негативен резултат от тест за КОВИД-19, оповестиха управляващите преди седмица. Това е огромна стъпка за унищожаване на рестриктивните мерки, написа Ройтерс.

Китай постави завършек на политиката си за “нулев коронавирус ” едвам през декември предходната година. Това стана след продължителни тежки ограничавания, които включваха блокирането на цели градове и налагане на дълготрайна карантина на инфектирани хора.

Още вести четете в категория Здраве.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР