Нова методика за финансиране на дейностите по донорство и предлага

...
Нова методика за финансиране на дейностите по донорство и предлага
Коментари Харесай

Предложение: Повече пари и стриктен контрол на донорството и трансплантациите

Нова методика за финансиране на дейностите по донорство и предлага здравният министър Стойчо Кацаров. Заплащането да дава отговор на положения труд и да покрие разноски, които в този момент остават за сметка на лечебните заведения, цели смяната, прецизира.

За целия развой по присаждане на черен дроб те към този момент ще получават сред 85 и 92 хиляди лева съгласно това жив или трупен е донорът. За трансплантация на сърце парите скачат от 60 на 90 хиляди лева, като в тях влизат и пред-, и следоперативният интервал на трансплантирания, тъй като това лекуване е значително за триумфа на интервенция. Повече лечебни заведения към този момент ще могат да получават пари за действия по идентифициране на евентуални донори в мозъчна гибел, а освен тези с позволение от Министерство на здравеопазването за сходна активност, задачата е да се увеличи като цяло донорството.
 Кацаров: До дни стартира издаването на доживотен ТЕЛК на хората с необратими болести Кацаров: До дни стартира издаването на доживотен ТЕЛК на хората с необратими болести
До дни хората с необратими болести ще могат да получат доживотен ТЕЛК. С това се поставя завършек на един проблем, действителен от 15 годин...

Промени ще има и в реда за включване в листата на чакащите за трансплантация. Завишава се контролът - желаят се повече документи за роднинска връзка с донорите, чужденците би трябвало да дават отговор на спомагателни условия. Експертни комисии към лечебните заведения ще правят оценка положението на пациента и подбора на реципиент от листите на чакащите, които ще се актуализират съгласно положението им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР