Нова магистрала може да вкара Черна гора в икономическо затруднение,

...
Нова магистрала може да вкара Черна гора в икономическо затруднение,
Коментари Харесай

Магистрала разорява цяла държава

Нова автомагистрала може да вкара Черна гора в икономическо усложнение, заяви Пинк.

Магистралата свързва крайбрежния град Бар със Сърбия. Строежът е осъществен с огромна поддръжка от Китай.

Страната покрива финансово първите 41 км. Правителството е вложило 944 млн. $ китайски заеми в първия сектор на автомагистралата.

Това прави секторът извънредно безценен и към момента недовършен. Предстои да бъде издигнат още един огромен сектор, който ще възлиза 1.2 милиарда $.

Експерти упорстват да се обясни по какъв начин ще бъде платена автомагистралата и по какъв начин се изразходват средствата. Споразумението беше оповестено преди седем години от тогавашното държавно управление на Мило Джуканович.

Настоящите ръководещи тогава бяха съпротива и подлагаха на критика решението. Задават се доста въпроси за това по какъв начин ще бъде затрупан дългът към Китай.

Разглеждат се разнообразни разновидности. Премиерът Дритан Абазович прикани Европейски Съюз да даде финансова поддръжка. Европейски представители обаче оповестиха, че няма по какъв начин групата да покрие дълга.

Ако той не бъде затрупан, страната ще би трябвало да се откаже от контрола над автомагистралата. Това ще увеличи въздействието на Китай в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР