Нова линия 5-нанометрови процесори Ryzen 7000 излиза на пазара през

...
Коментари Харесай

AMD подготвя за лятото новия си коз Ryzen 7000


Нова линия 5-нанометрови процесори Ryzen 7000 излиза на пазара през лятото
(снимка: AMD)

AMD възнамерява да пусне нови настолни процесори Ryzen 7000 тази година, които ще бъдат доста разнообразни от своите прародители. Компанията приготвя премиера на чиповете през май.

Според последните информации, AMD ще показа новото потомство процесори на ревюто Computex 2022, което стартира на 24 май. Предполага се, че в Тайпе компанията няма да разкрие всички характерности и цените на Ryzen 7000.
още по темата
Очакванията са AMD да пусне новите процесори скоро след премиерата – още в средата на третото тримесечие, т.е. през лятото, съобщи .

Ryzen 7000 бележи прехода към платформа AM5, разчита на архитектура Zen 4 и е изработен по 5-нанометрова технология. Чипът поддържа памети DDR5 и шина PCIe 5.0, а съгласно слуховете всички модели от линията ще имат интегриран iGPU.

Процесорите Intel Raptor Lake ще се конкурират непосредствено с Ryzen 7000. Те резервират дизайна LGA 1700 и ще се създават по 10-нм технология. Но Intel ще трансферира огромни ядра в архитектурата Raptor Cove, до момента в който дребните ще запазят остарялата архитектура, само че броят им ще се удвои.

Очаква се Raptor Lake да излезе по-късно от конкурентните AMD процесори – в средата на четвъртото тримесечие, т.е. в края на годината.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР