Нова лаборатория в ТУ-София посреща нуждите от специалисти по вградени

...
Нова лаборатория в ТУ-София посреща нуждите от специалисти по вградени
Коментари Харесай

ТУ-София отваря лаборатория по вградени системи


Нова лаборатория в ТУ-София посреща потребностите от експерти по вградени системи
(снимка: Технически университет – София)

Техническия университет – София ще открие на следващия ден, 20 октомври, лаборатория по вградени системи във Факултет Автоматика. В нея ще се образоват магистри от най-новата компетентност на факултета „ Вградени системи за ръководство ”.

Лабораторията е с потенциал 18 места за лекции и семинарни извършения и 9 лабораторни места, оборудвани с компютри и комплекти за създаване на вградени системи за ръководство. Студентите ще усвоят базови познания по правилата и методите на автоматизираното ръководство, които ще се осъществяват във вградените системи за ръководство.

Отварянето на лабораторията посреща потребностите от нови решения за връзки и ръководство сред хора и машини. Вградените системи за ръководство участват на всички места в всекидневието ни – във всеки мобилен телефон, в потребителската електроника, в колите, самолетите и всички съвременни транспортни средства, както и в индустриалните процеси, подчертаха от университета.
още по тематиката
Лабораторията е актуализирана и оборудвана благодарение на компанията Костал Софиясофт България ЕООД – разработчик и производител на електроника и електромеханични съставни елементи за автомобилната промишленост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР