Нова криминалистична лаборатория и тренировъчен полигон вече са на разположение

...
Нова криминалистична лаборатория и тренировъчен полигон вече са на разположение
Коментари Харесай

Модерна лаборатория отвори врати за бъдещи криминалисти в Полицейската академия

Нова криминалистична лаборатория и подготвителен полигон към този момент са разполагаем на студентите в Академията на Министерство на вътрешните работи. Обектите са построени със средства на българо-швейцарската стратегия. Въвеждането в употреба стана с публична гала в наличието на управлението на Министерство на вътрешните работи, швейцарски дипломати, курсанти и публицисти
Заместник-министър Милко Бернер, дружно с Пиер Марго, професор в Училище по криминология в Университета в Лозана-Швейцарска конфедерация, прерязаха лентата и алегорично откриха построената модерна лаборатория за образование на бъдещите специалисти по криминалистика. В нея курсантите ще получават познания и умения в региона на криминалистиката. На територията на Академията на Министерство на вътрешните работи бе открит и подготвителен център. В три оборудвани зали, посредством симулация ще се пресъздават действителни обстановки, а бъдещите служители на реда ще усвояват тънкостите на полицейската специалност по задържане на нарушители, преодоляване на рискови обстановки, избавяне на човешки живота. На особено построен полигон ще „ преследват “ коли на причинители на закононарушения, ще организират тактически занятия, свързани с защита на публичния ред и контролиране на придвижване.

Всичко това стана допустимо с помощта на упорития труд на специалистите от Академията на Министерство на вътрешните работи, Научноизследователския институт по криминалистика, дружно с швейцарските им сътрудници от Училището по криминалистика, Факултет по право и наказателни науки в Университета на Лозана - Швейцария. Те работиха по два плана по тематичен фонд „ Сигурност “ на Българо-Швейцарската стратегия за съдействие. Благодарение на това съдействие бяха направени и към този момент публикувани в регионалните дирекции и наръчници за обучителна стратегия.
Инвестициите в това направление са вложения в бъдещето, акцентира със удовлетворение зам.-министър Милко Барнер. Той уточни, че сполучливото осъществяване на тези планове по линия на българо-швейцарските стратегии потвърждава построеното през годините съдействие и доверие и отдаде заслуженото на специалистите, без професионалната работа на които заложените в плановете цели биха останали единствено добра концепция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР