Нова конституция, президентска република, намаляване на броя на депутатите. За

...
Нова конституция, президентска република, намаляване на броя на депутатите. За
Коментари Харесай

ВМРО призова за патриотично обединение и президентска република

Нова конституция, президентска република, понижаване на броя на депутатите. За това прикани водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов след съвещание на Изпълнителния комитет на партията.

Каракачанов напомни, че още предходната година Вътрешна македонска революционна организация предложи план за промени на Конституцията, с необятни президентски пълномощия.

Конституцията най-сетне би трябвало да бъде преразгледана и изменена в няколко посоки. Първо- усилване на пълномощията на президентската институция в тази обстановка и историята в Европа го е посочила, президентската институция е доста по-добър инструмент за ръководство, без да се нарушава партийната система. Второ - понижаване броя на депутатите съгласно популацията в страната.

Вътрешна македонска революционна организация предлага да стартират диалози за ново патриотично- консервативно обединяване.

Предлагам на моите сътрудници, които назовават своите политически обединения патриотични- НФСБ, " Атака ", " Воля ", на тези избори ние водачите да създадем крачка в страни. И да не участваме по листите. Да оставим нашите персонални спорове и да дадем опция на българския родолюбец, който искаше да гласоподава за патриотични обединения, само че гласоподава за 4,5 такива, още веднъж да се сплоти.

Каракачанов изясни, че с партия КОД на Петър Москов Вътрешна македонска революционна организация споделя общи полезности, до момента в който с " Възраждане " на Костадин Костадинов имат съществени разлики.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР