Нова коалиция за изборите в София. Това стана ясно от

...
Нова коалиция за изборите в София. Това стана ясно от
Коментари Харесай

Нова коалиция за изборите в София

Нова коалиция за изборите в София. Това стана ясно от думите на Вили Ликов, който разгласи, че групировката ще се назовава “Синя София ”. Тя ще бъде записана през днешния ден, сподели той по Нова ТВ.

В обединението ще има няколко партии, ще имаме листа от общински съветници и ще предлагаме районни кметове. Финално успяхме да съберем доста първокласен екип. София пораства, само че не се развива, не е град от европейска големина, сподели Лилков.

Нашите съперници са проблемите на София. Притеснява ме, че слушам странни тези за София и лековато говорене за проблемите ѝ. Очаквам да влезем в сериозен диалог за тези проблеми. Очаквам от ГЕРБ претендент, който надали ще може да предложи рационална смяна – на статуквото. За 18 години се видя какво могат да създадат. В столицата бяха актуализирани доста територии и се направиха доста неща, само че от позиция на дълготрайните цели, София се намира в песимистична позиция, уточни още той.

Той сподели, че през днешния ден ще има среща със Съюза на архитектите, с цел да изясни инфраструктурните си цели.

Най-големите проблеми на София

Столичната “Топлофикация ” Лилков дефинира като значим проблем. За да се понижат отговорностите, би трябвало да се усили делът на електрическата енергия. Това допуска сериозна рационализация, сподели още той

По думите му за 8 години Столична община е платила 28 млн. лв. за изгаряне на RDF гориво и за превоз.

Изборите за кмет са на 29 октомври, балотажът е седмица по-късно.

Борбата ни е против модела на ръководство. Кандидатът на ГЕРБ няма значение. Астрологията си споделя думата. Това съобщи в “Денят стартира с Георги Любенов ” Васил Терзиев, претендент на ПП-ДБ и “Спаси София ” за кмет на София.

Терзиев е на мнение, че построеното метро по време на мандата на ГЕРБ е нещо хубаво и позитивно.

“Критиките са към централизирания модел на ръководство, фаворизирането на избрани компании и региони, наш кмет, ваш кмет – това са пороците, които желаеме да почистим от ръководството ”, добави Васил Терзиев и акцентира, че са нужни повече средства и по-добро обмисляне, да се дадат повече пълномощия на районните кметове.

Според него изказванията, че ще е претендент за предстоящ министър председател, са в областта на опциите. Той разясни обаче, че първата стъпка е постът на кмет в София.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР