Нова книга за първата дама д-р Джил Байдън разказва за

...
Нова книга за първата дама д-р Джил Байдън разказва за
Коментари Харесай

Джил Байдън разказва как едва не изгубила съпруга си Джо Байдън в нова книга

Нова книга за първата дама доктор Джил Байдън споделя за здравословната рецесия отпреди десетилетия, която едвам не лишава живота на брачна половинка ѝ, тогавашния сенатор от Делауеър Джо Байдън, и я кара да се усеща като член на семейство Байдън, предаде .

В " Джил: Джил Пейс и Дарлийн Супървил " пишат, че през 1988 година " Джил знаеше, че Джо е пренебрегвал здравето си в продължение на месеци ". Сенатор Байдън, тогава на 45 години, носел със себе си тиленол, като от време на време вземал по 10 дневно за непрестанното главоболие.

Докато вдигал тежести във фитнес залата на Сената, " почувствал остра болежка във врата си, която се усилила през нощта. Дясната му страна изтръпнала, а краката му били тежки ", пишат създателите.

Без да желае да тревожи брачната половинка си, бъдещият президент ѝ споделил, че счита, че е разтегнал мускул, и траял с интензивното движение на работата си, до момента в който на 12 февруари, след дълъг ден, не примрял в хотелска стая.

На идващия ден, пишат създателите, той се чувствал изнемощял и имал проблеми с носенето на куфарчето си, само че въпреки всичко желал да се наспи. Един асистент упорства да отиде на доктор и в последна сметка брачната половинка му е известена, че мъжът ѝ е болен.

Сенаторът е настанен в болница в Уилмингтън за проучвания, до момента в който брачната половинка му провежда уведомяването на децата му и им оповестява какво се случва с татко им.

Още в болничното заведение, когато се доближила до стаята му, една здравна сестра споделила на доктор Байдън да не влиза, тъй като вътре имало духовник, който му давал финален ритуал.

" Какво? Той няма да почине ", споделила тя, съгласно новата ѝ биография, преди да се втурне в стаята и да каже на свещеника: " Излезте! Излез!... Съпругът ми няма да почине. "

Изследване открива кръв в гръбначно-мозъчната течност на сенатор Байдън, което значи, че той е имал аневризма и ще се нуждае от незабавна интервенция, в случай че желае да живее.

Като член на Конгреса той имал право на грижи в медицинския център на армията " Уолтър Рийд " във Вашингтон, окръг Колумбия, само че за хвърчене не можело да става и дума заради рисковете за пациента. Въпреки снежната стихия е взето решение да го закарат на 100 благи от Делауеър с кола за спешна помощ.

След като стигнали до Уолтър Рийд, брат му Джими желал да отсрочи интервенцията, до момента в който дойде различен доктор, който да я извърши. Докато членовете на семейство Байдън обсъждали дали да рискуват да изчакат, или да продължат, " Джил седяла съвсем в транс, наблюдавайки ги по какъв начин спорят ", пишат създателите.

" Чакайте малко, това е моят брачен партньор ", споделя тя най-после, пишат те. " Аз вземам решенията. "

След миг на тишина майката на сенатор Байдън, Джийн, споделила: " Тя е права. Това е нейно решение, а не ваше ". По-късно бъдещата първа дама написа: " В този миг в действителност почувствах, че съм Байдън. И принадлежах на тази маса, вземайки решения, които щяха да обиден всички нас. "

След това сенатор Байдън е квалифициран за интервенцията си. " Вкараха го за интервенция ", пишат създателите. " Джил държеше ръката му, до момента в който стигнаха до вратата на операционната. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР