Нова клиника по химиотерапия ще бъде открита в Университетската специализирана

...
Нова клиника по химиотерапия ще бъде открита в Университетската специализирана
Коментари Харесай

Нова клиника по химиотерапия ще бъде открита в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология

Нова клиника по химиотерапия ще бъде открита в Университетската профилирана болница за интензивно лекуване по онкология /УСБАЛО/. Това сподели пред публицисти шефът на лечебното заведение доктор Стефан Константинов, представен от Българска телеграфна агенция.

Средствата, които са 1.3 млн.лв., са отпуснати от Министерството на здравеопазването. Очаква се през втората половина на годината клиниката да работи. Сградата, която до момента е била употребена, е строена през 50-те години на предишния век, уточни доктор Константинов. Той изясни, че новата клиника ще обезпечи всичко на едно място за улеснение на пациентите.

Директорът на болничното заведение регистрира повишаване на броя на миналите пациенти със 7 на 100 през миналата година. Най-много заболели са минали през клиниката по химиотерапия.

Д-р Константинов акцентира, че в УСБАЛО се прави най-хубавата лъчетерапия. Финансовите резултати на болничното заведение са доста усъвършенствани, като приходите от НЗОК са били 27 млн.лв. за първите 11 месеца на 2018 год.

"Резултатите са усъвършенствани доста и успяхме за година да понижим с близо 50 на 100 просрочените отговорности ", добави той.

По думите му през последните пет години просрочените отговорности на УСБАЛО са се увеличавали с милион и половина на година. "Сега се разплащаме постоянно на доставчиците ", сподели още доктор Константинов и увери, че това не е за сметка на понижаване на качеството или на вложенията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР