Нова киберизмама дебне наивници в интернет. Мними катаджии лъжат шофьори

...
Нова киберизмама дебне наивници в интернет. Мними катаджии лъжат шофьори
Коментари Харесай

Псевдо катаджии дебнат за лични данни в нета. Връчват фалшиви призовки по мейл

Нова киберизмама дебне наивници в интернет. Мними катаджии лъжат водачи и изпращат подправени призовки и фишове онлайн. Към тях обаче има прикрепени вируси, а достоверността на осъществените нарушавания е под въпрос.
Хитри хакери дебнат наивници в нета, а за измамата алармират от Министерство на вътрешните работи. Киберпрестъпници се показват за КАТ и изпращат на онлайн потребителите вируси по електронната поща. Адресът, от който идват мнимите призовки е [email protected]. Това е законният адрес на Главна дирекция “Пътна полиция”.

Зловредната стратегия се задейства, когато потребителят се опита да отвори сякаш връченият му фиш. Вместо да получи информация за естеството на своето нарушаване обаче, водачът получава болест. Вирусът краде персонални данни и пароли, алармират още от полицията, представени от bTV.

“Отдел „ Пътна полиция “ не изпраща призовки на имейл. Призова може да получите през пощальон или персонално от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Не толерирайте киберпрестъпността! Използвайте модерни и надеждни операционни системи и приложения за сигурност! “, приканват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР