Нова кампания в подкрепа на украинците набира все по-голяма популярност

...
Нова кампания в подкрепа на украинците набира все по-голяма популярност
Коментари Харесай

Как Airbnb стана платформа за финансово подпомагане на украински семейства

Нова акция в поддръжка на украинците набира все по-голяма известност в платформата Airbnb - най-популярната компания за отдаване и наемане на жилища чартърен за къс престой.

Вълна от консуматори в обществените мрежи споделят, че наемат квартири в Украйна, като резервират случаен апартамент и заплащат за престоя си, само че, несъмнено, няма по какъв начин да отседнат в жилищата поради войната. Целта на това „ наемане “ е да подкрепят финансово украинските фамилии.

Кампанията се разраства в няколко точки по света, в това число в България. „ С моите две девойки ще отседнем в центъра на Киев от 7-и до 12-и март. Почти. Всъщност резервирах и платих през Airbnb случаен апартамент в Киев, а след това писах на притежателя. Това към този момент са го създали няколко хиляди индивида по света. Можете и вие. “, написа в своя Фейсбук профил Радослав Бимбалов - съосновател и ръководещ шеф на рекламната организация The Smarts. 



От мненията под обявата му излиза наяве, че редица българи вече са създали същото. Алгоритмът на Airbnb демонстрира местата съгласно рейтинг, по тази причина употребяващите услугите им поучават: „ Търсете жилища с по-малък рейтинг, които се намират на задни места, тъй като доста хора ще подаряват просто на първите “.

Други консуматори предлагат да се търсят по-малки квартири, а не първокласни жилища, които са част от проведени компании.

Airbnb към този момент отстрани таксите и комисионите си за Украйна.

„ Току-що резервирах жилище през AirBnb в Киев за една седмица, просто като средство за приемане на пари непосредствено в ръцете на жителите на Киев. Наистина е на ниска цена и може да направи дребната разлика, която е нужна. Моля, споделете тази концепция “, написа консуматор в Twitter.

HOW TO HELP - just booked a Kiev AirBnb for 1 week, simply as a means of getting money directly into the hands of Kiev residents. It`s really cheap and can make a small difference right now. Please share this idea
— DiMaggio.eth (@DimaggioEth)
„ Здравей, Мария, аз и брачната половинка ми преди малко резервирахме Вашия апартамент за една седмица, само че, несъмнено, няма да ви посетим. Правим го, с цел да получите пари. Бихме желали да можем да създадем повече, с цел да помогнем на Вас и хората в Киев. ", написа наемателят на домакина, предоставящ жилището си в Киев.

„ Бях въодушевен от другите тук. Резервирах настаняване посредством #AIRBNB в Киев, Украйна за идната седмица. Очевидно няма да отида там в този момент, само че се надявам да го направя в близкото бъдеще “, написа различен потребител  в Twitter.

Inspired by others here. Booked an accommodation via in Kiev for next week. Obviously not going there now, but hopefully in near future.
— Jere Wessman (@JereWessman)
Airbnb се причисли към фирмите, предлагащи заслон на украински жители. От платформата обявиха, че ще предоставят безплатно жилище на 100 000 украински бежанци. Изпълнителният шеф Браян Чески сподели, че компанията е получила доста позитивни реакции за инициативата, а специфичната страница, където е допустимо да се регистрирате, с цел да бъдете хазаин или да дарите, има повече от 260 000 гости.

През миналата година Airbnb има резервирани 300 млн. нощувки на база 4 милиона домакини, предлагащи жилищата си. Стойността на предлаганите услуги възлиза на 46,8 милиарда $. Списъкът на жилищата в Украйна, отдавани чартърен през платформата, наброява 300 парцела.

През последното десетилетие компанията е предоставила гратис жилище на 54 000 бежанци в международен мащаб. 

„ В световна филантропична рецесия като тази, мисля, че всеки би трябвало да си зададе въпроса по какъв начин можем да помогнем “, споделя Чески. „ Начинът, по който Airbnb може да помогне, е да предоставяме жилища на милиони хора всеки ден, по целия свят. Ако желаете да приемете семейство на бежанци, ние ще работим с сътрудници, предлагащи благоприятни условия за преселване ”.

Airbnb разгласи също по този начин, че приключва активността си в Русия и Беларус.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР